Početna Sport Ana Ivanović i Jelena Janković stigle u Novi Sad

Ana Ivanović i Jelena Janković stigle u Novi Sad

0

jankovic-ivanovic_660x330

Teniske reprezentativke Srbije, posle sjajnih igara u Budimpešti u okviru Prve evro-afričke zone i plasmana u baraž za popunu Druge svetske grupe Fed kupa, u Novom Sadu se pripremaju za duel s Paragvajem.
Ovaj okršaj na programu je 18. i 19. aprila u velikoj sali SPC “Vojvodina”, a selektorka Tatjana Ječmenica-Jevtić trenutno na okupu ima dve devojke na koje računa za meč. Trening su već odradile Aleksandra Krunić i Ivana Jorović, dok se dolazak dva prva reketa Srbije – Ane Ivanović i Jelene Janković, očekuje danas u prepodnevnim satima.

Atmosfera među reprezentativkama Srbije je na izuzetnom nivou, to se videlo i na jučerašnjem treningu, devojke su maksimalno odradile sve zadatke.
“Aleksandra i Ivana su nas odličnim igrama u Budimpešti i dovele u poziciju da igramo baraž i na njih ozbiljno računam za duel s Paragvajem. Posvećena sam radu s njima, a već danas očekujem da ćemo se kompletirati i da će nam se pridružiti Ana i Jelena. Jesmo favoriti u susretu koji nam sledi, ali opuštanja ne sme da bude i tu ulogu moraćemo da opravdamo na terenu u Spensu”, rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić.

Očekuje se u taboru selekcije Srbije da će i poseta duelu s Paragvajem biti velika, jer nemaju često ljubitelji tenisa u našoj zemlji priliku da na delu vide teniserke iz samog svetskog vrha. Uz to, Ana Ivanović i Jelena Janković bile su svojevremeno i prve igračice sveta, što će, ubeđeni smo, biti dodatni motiv gledaocima da popune veliku salu novosadskog sportskog hrama.

Sa svoje strane, kako saznajemo, u subotu će, posle mečeva singlova, Ivanovićeva i Jankovićeva najsrećnijim gledaocima u dvorani pokloniti po jedan od svojih reketa na kojima će se nalaziti i njihovi autogrami.

“Verujem da će publika u Novom Sadu prepoznati važnost koju u sebi nosi ovaj meč i da će doći u velikom broju da bodri naš državni tim. Mogućnost da igraju pred svojim navijačima devojkama uvek donosi poseban nivo motivacije i one vole kada igraju kod kuće. Ubeđena sam da će tako biti i ovog puta”, dodala je Ječmenica Jevtić.

Autor: Dnevnik
Foto: espn.go.com