Početna Sport Atletičari škole “Svetozar Marković Toza” među najboljima u državi

Atletičari škole “Svetozar Marković Toza” među najboljima u državi

0

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Svetozar Marković Toza” postigli su izuzetne rezultate na školskom državnom prvenstvu u atletici koje je održano u Sremskoj Mitrovici.

Zlatne, bronzane i srebrne medalje i ove godine su pripale najposvećenijim i najboljim učenicima koji su osvojili dva prva i treće mesto u atletici.

“Treniram skoro četiri godine, atletiku sam zavolela iz razloga što volim individualne sportove više nego timske i onda sam se opredelila, a i bila mi je idol Ivana Španović”, kaže učenica Teodora Đermanović.

“Državna sam prvakinja u dvorani na 60 metara, takođe treća sam u državi u dvorani za mlade juniore na šezdeset metara. Sada sam ovaj vikend uzela treće mesto za starije juniore na otvorenom. Takođe uzela sam ove dve medalje na 100 metara na školskom državnom prvenstvu”, ističe Tamara Radojičić.

Nebojša Ilić kaže da su pripre svakodnevne, samo su dve tri nedelje pre takmičenja malo jači treninzi.

Svakodnevni rad, upornost i istrajnost donosе rezultate. Podrška na ovom putu uspeha je od velikog značaja i daje im vetar u leđa.

“Te nagrade su njima sigurno satisfakcija da dalje nastavljaju da se bave sportom i izuzetno sam ponosna na njih jer oni već više godina unazad postižu uspeh na školskim takmičenjima. Znači ovo nam nije prvi put”, naglašava nastavnica fizičkog vaspitanja Nataša Lončar.

Prvenstvo u atletici učenika predstavlja takmičenje koje organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa atletskim savezom Srbije.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay