Početna Sport Bokseri Vojvodine se pripremaju uprkos pandemiji

Bokseri Vojvodine se pripremaju uprkos pandemiji

0

Beograd će sledeće godine nakon 42 godine biti domaćin seniorskog svetskog prvenstva u boksu. Sada već davne 1978. godine na Svetskom šampionatu održanom u hali “Pionir” Jugoslavija je osvojila šest srebrnih i jednu bronzanu medalju. Među osvajačima medalja bila su i dvojica legendarnih boksera novosadske Vojvodine Tadija i Slobodan Kačar koji su svom klubu i Novom Sadu doneli srebrnu i bronzanu medalju.

Ukoliko ne bude promena zbog pandemije virusa korona Bokserski klub “Vojvodina” će imati troje potencijalnih predstavnika na Svetskom prvenstvu koje bi trebalo da se održi u Beogradu na proleće 2021. godine.

“Ja se nadam da će članovi kluba i reprezentativci Azif Sejdin, Bojana Dragićević i Ognjen Đurđev imati priliku da učestvuju na ovom prvenstvu, a zbog epidemiološke situacije još se ne zna tačan datum održavanja”, objašnjava predsednik kluba Milan Kozomora i dodaje da bi bio veliki uspeh za klub da njegovi predstavnici učestvuju na ovom takmičenju i to prvi put nakon braće Kačar.

Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju stručni štab je izneo plan rada za troje takmičara, što uključuje plan rada za sledeću godinu u koji će biti uključeni i drugi takmičari uz poseban akcenat na kandidate za svetsku smotru, ističe Kozomora.

On ističe da je reč o stasalim takmičarima sa zapaženim rezultatima, ali da je problem manjak međunarodnih mečeva u odnosu na konkurente iz Rusije, Gruzije, Kazahstana i ostalih zemalja.

Stvar je prestiža što je reč o novosadskim takmičarima, koji će u svetu predstavljati boksersku školu BK “Vojvodina”, zaključuje Kozomora.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay