Početna Sport Bokserski klub “Novi Sad” i Tadija Kačar suspendovani zbog falsifikovanja

Bokserski klub “Novi Sad” i Tadija Kačar suspendovani zbog falsifikovanja

0

boks rukavice

Bokserski savez Srbije i Vojvođanski bokserski savez suspendovali su bivšeg olimpijskog vicešampiona zbog falsifikovanja knjižica.

Tadija Kačar je kao predsednik bokserskog kluba “Novi Sad”, na prvom kolu Regionalne lige Vojvodine, napravio nezapamćen gest kada je falsifikovao knjižice dvojici boksera kluba koji zastupa i na taj način pokušao da po svaku cenu stekne bodove u regionalnom takmičenju.

Nakon što je prevara otkrivena, da bi se saznao pravi identitet boksera iz ekipe ‘Novi Sad’, morala je da interveniše i policija. Čovek koji je jedini i najviše odgovoran za ovu nemerljivu bruku i bacanje ljage na naš sport i sportske radnike, jeste gospodin Tadija Kačar. Bokserski savez Srbije se ograđuje od prljavih i nesportskih radnji osoba kao što je gospodin Kačar. Suspenzija se odnosi na zabranu obavljanja svih funkcija u bokserskom sportu, kao i pristup službenom prostoru na svim takmičenjima pod okriljem BSS – navodi se u saopštenju BS Srbije.

Do okončanja disciplinskog postupka, takođe se suspenduje i BK “Novi Sad”. Takmičari ovog kluba ne mogu nastupati na takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija / Pixabay.com