Početna Sport Bulut: Najbolji basket se igra u Novom Sadu!

Bulut: Najbolji basket se igra u Novom Sadu!

0

basket

Evo šta svetski broj 1 u basketu 3×3 poručuje pred ZERO 21 Novi Sad turnir koji se igra 11. jula.

Na novosadskoj plaži Štrand će 11. jula biti održan internacionalni streetballturnir koji će okupiti 12 najboljih ekipa iz Srbije i regiona. Na istom mestu prošle godine održano je finale prvenstva Srbije u basketu 3×3. Ako na sve to dodate i čjnjenicu da su iz Novog Sada naši najbolji basketaši koji su se nedavno vratili sa bronzanom medaljom sa Evropskih igara, onda je zaključak jasan.

Prošle godine Novi Sad je dokazao da se najbolji basket igra upravo ovde, i ne samo da okupljamo najbolje ekipe nego je i organizacija na mnogo većem nivou nego svi drugi turniri u Srbiji. Prošle godine su na završnom turniru učestvovali najbolji timovi iz Srbije, a sada smo otišli korak dalje i pozvali ekipe iz Francuske, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, kaže Dušan Domović Bulut najbolji 3×3 igrač na svetu.

ZERO 21 Novi Sad ima status FIBA satelit turnira, a Bulut se nada da će naredne godine postati challenger turnir.

Od ovog turnira zaista očekujem puno, sve ekipe su na visokom nivou, pa nema sumnje da će basket biti vrhunski. Osim toga, očekuje nas lepo vreme, Exit je u toku, a to uvek nosi neku posebnu energiju u Novom Sadu“, kažeBulut.

Ekipa koja pobedi na ovom turniru stećiće pravo da se takmiči na najboljem evropskom challnegeru u Moskvi 24. jula.

ZERO 21 Novi Sad će biti dokaz jake scene u Srbiji. Mi već sada imamo tri učesnikana World Tour-u i puno ekipa koje igraju na približnom nivou. Tu će takođe biti nekoliko novith timova koji su pokazali zainteresovanost da se bave ovim sportom na nivou prve lige Srbije. Sigurno da smo i mi kao jedni od najvećih promotera ove igre doprineli tome, ali i ovo je način da se vratimo zajednici – da organizujemo turnire na prostoru Srbije“, kaže Dušan.

ZER O21 Novi Sad turnir počinje u 16 sati i na njemu učestvuje 12 timova, a osim vrhunskog basketa, posetioce Štranda danas čekaju i nastupi hip hop grupa THCF i Sick Touch, plesni nastup Point Dance studija i još neka iznenađenja u kojima će učestvovati posetioci, dok će program voditi komičar Srđan Olman.

Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs