Početna Sport Bura u “Vojvodini”: Navijači tukli Trujića, centarfor napustio klub

Bura u “Vojvodini”: Navijači tukli Trujića, centarfor napustio klub

0

Centarfor “Vojvodine” Nikola Trujić udaren je juče u svlačionici pesnicom u glavu nakon meča “Ružomberok” – “Vojvodina”.

Kako piše Dnevnik, po završetku utakmice u Ružomberoku, u svlačionici Novosađana došlo je do nemilih scena. O tome je za ovaj list progovorio Trujić, koji je direktno bio u njih uključen.

– Sedeo sam u svlačionici nakon susreta, kada je, ni sam ne znam kako, grupa od oko desetak navijača “Vojvodine” tamo ušla. Kako im je to pošlo za rukom – ne znam. Reč je o prostoru u koji niko, osim samih igrača i funkcionera kluba, ne može da uđe. Predvođena Slobodanom Milutinovićem, ova grupa je ušla u našu svlačionicu, a Slobodan me je uhvatio za vrat i počeo da me gura. Optužio me je da sam se raspravljao s navijačima iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih, mislim da je reč o Milutinovićevom bratu, udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću “videti po povratku u Novi Sad” – ispričao je Trujić.

Kako kaže, u šoku je i dalje.

– Sigurno je to da više nisam fudbaler “Vojvodine”, pokupio sam stvari i vraćam se u Beograd. Ujedno, podneću tužbu i protiv FK “Vojvodina”, kao i protiv onih koji su me napali, a razmišljam da preko UEFA tužim i FK “Ružomberok” zbog ulaska u svlačionicu lica kojima tamo nikako nije bilo mesto. Ovo što se desilo treba da izađe u javnost, nikako ne sme da se krije, jer, ne daj Bože, ko zna šta još, pa i mnogo gore od toga, može da se dogodi. Ovakve stvari nisu prihvatljive da se dese ni u svakodnevnom životu, a kamoli na međunarodnoj fudbalskoj utakmici. Uglavnom, ne nameravam više da nosim dres novosadskog kluba, nema nikakvih prepreka da dobijem čiste papire i potražim novu sredinu, a i to ću, bude li zatrebalo, tražiti uz posredovanje UEFA – rekao je Trujić za Dnevnik.

Novi trener novosadskog tima Nenad Vanić je u izjavi za list rekao da je povodom nemilih događaja nakon eliminacije “Vojvodine”, već imao sastanak s predsednikom kluba Dušanom Mijićem i predsednikom Nadzornog odbora Dragoslavom Vukovićem.

– Rekao sam im da klub treba da se izjasni o svemu saopštenjem za javnost. Ovakvi događaji nemaju smisla i rekao sam to i momcima s kojima radim. Posvetiću se ekipi i treninzima, kako bi sve ono što svakodnevno radimo imalo smisla – kazao je on.

Podsetimo, “Vojvodina” je sinoć eliminisana već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope od slovačkog “Ružomberoka”, a nemili događaji desili su se odmah nakon susreta. U Slovačkoj je inače, sem grupe od desetak novinara bila i grupa od stotinak navijača crveno-belih.

Autor: Dnevnik
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić