Početna Sport Četvrti put uzastopno prvak države: Vojvodina savladala Crvenu zvezdu

Četvrti put uzastopno prvak države: Vojvodina savladala Crvenu zvezdu

0

rk-vojvodina-ilustracija-zajednicka

Rukometaši Vojvodine pobedili su Crvenu zvezdu sa 25:19 u poslednjem 10. kolu plej ofa Superlige Srbije odigrane u beogradskim Šumicama. Tako su Novisađani osvojili četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, ukupno petu u klupskoj istoriji. Vojvodina je konstantno imala vođstvo, ali je Zvezda, u finišu prvog poluvremena, bila nadomak izjednačenja nakon 7:11 bilo je 10:11 u korist naših rukometaša. Velika borba viđena je na crti, pa su tako Nikolić u novosadskom, odnosno Babić u beogradskom timu otvarali dosta prostora saigračima, prvenstveno krilnim igračima koji su koristili “viškove”. Kada je Vojvodina, u drugom poluvremenu, povela sa 16:11, pa 22:16 bilo je jasno ko će do trijuma pošto je do izražaja došla veća rotacija igrača. Golman Arsenić je sjajno branio, imao je više odbranjenin “zicera” čime je omogućio lake golove u kontri. Todorović je, u trenucima kada je pretila pasivna igra, postigao par ključnih pogodaka,pomenuti kapiten Nikolić ispred golmanskog prostora, dok je desno krilo Stanković izvanredno odigrao, pošto je svojih 6 pogodaka, ujedno i najefikasniji u našem timu, postigao sa više različitih pozicija.

Fantastičan uspeh rukometaša Vojvodine na čelu sa trenerom Božom Rudićem koji su uspeli da, uprkos lošem startu u plej ofu, ostvare osam pobeda u nizu i tako odbrane šampionsku titulu čime su ušli u istoriju sa četiri uzastopna pehara što niko ranije nije uspeo od raspada SFRJ. Sledi kratko slavlje, a onda i pohod ka novom peharu u Kupu Srbije pošto se završni turnir održava u četvrtak i petak u Šapcu.

Vošini šampioni su u Beogradu imali podršku dve stotine svojih navijača, simpatizera i prijatelja kluba. Među navijačkom grupom “Firma” bili su i članovi mlađih kategorija, pa tako i novi državni prvaci u pionirskoj uzrastu, odnosno kadeti koji će nastojati da klubu donesu tripl krunu.

Autor: rkv.rs
Foto: rkv.rs