Početna Sport Cilj Trke kroz Srbiju ove godine u Novom Sadu

Cilj Trke kroz Srbiju ove godine u Novom Sadu

0

Novi Sad će biti domaćin cilja ovogodišnje 60. međunarodne biciklističke trke Trke kroz Srbiju koja će se voziti u junu.

Biće to jubilarno, 60. izdanje Trke kroz Srbiju koja se vozi od 1939. godine.

“Već smo trasirali rutu trke koja će i ove godine startovati u Republici Srpske, u Istočnom Sarajevu, preko Zlatibora, Požarevca, Beograda i očekujemo veliko finale u Novom Sadu. Novi Sad je prihvatio da bude domaćin Trke kroz Srbiju što nam je jako drago. Novi Sad je veliki grad, ima šta da ponudi kako turistima, tako i sportistima i mislim da će to biti jedan pravi spektakl”, ističe Saša Gajičić, sportski direktor Trke kroz Srbiju.

Kako je Gajičić dalje rekao, u narednim nedeljama će definisati gde će biti i cilj etape, da li u samom centru Novog Sada, da li na Petrovaradinskoj tvrđavi.

“U saradnji sa čelnicima Novog Sada, videćemo šta je ono najbitnije da se promoviše iz Novog Sada i iz Republike Srbije”, napominje Gajičić, koji obavlja i funkciju generalnog sekretara Biciklističkog saveza Srbije.

Kako kaže, zainteresovanost ekipa iz celog sveta za Trku kroz Srbiju je već sada velika.

“Do sada već imamo prijavljeno više od 35 ekipa, upravo veoma dobra realizacija Trke kroz Srbiju prošle godine doprinela je tome da imamo jako veliki odziv ove godine. Tako da ćemo imati privilegiju da od 35 izaberemo 25 ekipa koliko će startovati na našoj trci”, dodaje Gajičić.

Čelnici našeg biciklizma poseban akcenat u 2020. godini stavljaju i na biciklističku trku Beograd-Banjaluka koja će se voziti u aprilu.

Izvor: RTS
Foto: Pixabay