Početna Sport Dečija sportska manifestacija “Između dve vatre Novog Sada” ovog vikenda na ...

Dečija sportska manifestacija “Između dve vatre Novog Sada” ovog vikenda na SPENS-u

0

SP “Sportisimo” i UG “Novi Sad” organizuju prvu veliku sportsku dečiju manifestaciju “Između dve vatre Novog Sada”, koja će se održati u petak, 24. marta od 10 sati na platou “Vujadin Boškov” na SPENS-u, a okupiće oko 1000 učenika iz 21 novosadske osnovne škole.

“Između dve vatre Novog Sada 2017” u 12 sati otvoriće član gradskog veća za sport i omladinu, Ognjen Cvjetićanin i višestruki svetski šampion u kik boksu, Nenad Pagonis.

Deluje davno, ali u našoj zemlji, međuškolska nadmetanja u slobodnim sportskim disciplinama, bila su odlika svakog vikenda, širom naše zemlje. Razvoj tehnologija i brza svakodnevica, nažalost, decu sa školskih igrališta, zatvorila su pred računare i verujemo da našim naraštajima u budućnosti preti mogućnost da možda nikada ne okuse čari dvorišne igre, nadmetanja u kraju, na lokalnim sportskim terenima, sportski duh i divan osećaj pobede.

Prva sportska manifestacija “Između dve vatre Novog Sada” ima sjajan odziv osnovnih škola, koje su prijavile ukupno 140 ekipa i 980 đaka.

Takmičenje će biti humanitarnog karaktera, gde će svi građani moći da donesu svoje plastične čepove i predaju ga Udruženju građana “Čepom do osmeha” koji se bavi pomaganju deci.

Gradski rukometni savez grada Novo Sada se isto priključio, gde će đaci imati prilike da se oprobaju u “mini rukometu”.

Autor: NsHronika