Početna Sport Dejan Meleg: Sve je sada u našim rukama, ekipa pobeđuje i igra...

Dejan Meleg: Sve je sada u našim rukama, ekipa pobeđuje i igra dobro

0

dejan-meleg_660x330

Šteta je što u subotu popodne nije bilo više od 1.000 ljudi na tribinama stadiona “Karađorđe”, na utakmici plej-ofa između fudbalera “Vojvodine” i “Radničkog” iz Niša.

Novosađani su pružili odličnu partiju, posebno u prvih 45 minuta, kada su prosto razbili neugodnog rivala i stekli prednost od četiri gola. Oni koji su se odlučili da na stadionu budu uz momke u crveno-belim dresovima sigurno nisu zažalili, jer videli su maestralno izdanje, pre svih, Dejana Melega koji je upisao čak četiri asistencije. Videli su gledaoci i odličnu igru svih izabranika trenera Nenada Lalatovića.

Prezadovoljan sam igrom čitave ekipe, kao i svojom partijom. Srećan sam što se ovog proleća vraćam u dobar ritam posle duže pauze i imam osećaj da i ja i tim igramo sve bolje iz utakmice u utakmicu. Posebno bih pohvalio saigrače koji su nastupili u ovoj utakmici, jer bez njih ne bi bilo ni moje dobre igre. Mislim da mi je ovo bila najbolja partija u seniorskom fudbalu i nadam se da ćemo svi zajedno igrati još bolje i da ćemo stići do ispunjenja cilja, a to je plasman u Evropu – rekao je junak susreta Dejan Meleg.

Ne dešava se često da jedan igrač, i to za samo 45 minuta, upiše čak četiri asistencije?

– To i jeste jedna od mojih specijalnosti. Volim da asistiram saigračima i nekad sam sebičan prema sebi samom što ne idem do kraja i ne rešavam sam prilike u kojima se nađem. Ipak, najvažnije je da ekipa pobeđuje i igra dobro i ne bih tu ništa da menjam.

Imali ste dve dobre prilike da pogodite mrežu golmana Jovanovića?

– U prvom poluvremenu uspeli smo da oduzmemo jednu loptu i u magnovenju sam primetio da je golman ostavio nebranjen prostor. Pokušao sam da pogodim sa nekih 18 metara i da je ta lopta ušla, bio bi to pravi evro-gol. Zameraju mi neki što nisam napravio još koji korak ka golu, ali, eto, nedostajalo mi je i malo sreće. U drugom poluvremenu, Ašćerić mi je nesebično dodao loptu, a golman mi je krenuo u susret. Jedino rešenje da uputim šut bilo je da podbodem loptu i prebacim golmana, ali, nažalost, prebacio sam i njega i gol. Nadam se da će u sledećoj utakmici biti bolje i da ću pogoditi cilj.

Korneri i prekidi su, u nekoliko poslednjih susreta, postali veoma moćno oružje Vojvodine. Protiv Nišlija Puškarić i Sekulić su doneli prednost od 2:0 upravo na taj način?

– Koliko nismo imali sreće u nekim ranijim susretima, kada je o prekidima reč, sada je to počelo da nam se vraća. Ipak, moramo da nastavimo u istom stilu, bez opuštanja, da igramo još jače i bolje. Sada se sve nalazi u našim rukama, ni od koga ne zavisimo i potrudićemo se da to iskoristimo. U sve boljoj smo formi i sigurno je da ćemo i na sledeće gostovanje u Surdulicu putovati sa željom da trijumfujemo i napravimo novi korak ka ostvarenju želja. Ujedno, to je i pravi put da privučemo publiku na naš stadion u većem broju i da atmosfera bude na njemu još bolja.

Izvor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs