Početna Sport Desetorica igrača Vojvodine u reprezentativnim selekcijama

Desetorica igrača Vojvodine u reprezentativnim selekcijama

0

Nakon 12 odigranih kola u Super ligi Srbije, sledi prva reprezentativna pauza, tokom koje će za nacionalne selekcije nastupati desetorica igrača Vojvodine.

Reprezentativne obaveze tokom ove pauze imaće – Mamadu Traore (Mali), Lazar Carević (Crna Gora), Vladimir Miletić (Srbija U-21), Uroš Kabić, Lukijan Abadžija i Branislav Milanov (Srbija U-19), te Jovan Milošević, Milan Majstorović, Milan Kovačev i Stefan Bukinac (U-18).

Mamadu Traore je ponovo zaslužio poziv selektora Malija Erika Šelija. Štoper Voše će imati priliku da se dokaže u prijateljskim susretima sa Zambijom (24. septembar) i Libijom (27. septembar).

Nakon što je ove godine debitovao u dresu reprezentacija Crne Gore, golman Lazar Carević je ponovo dobio poziv selektora Miodraga Radulovića. Crnu Goru očekuju ključni mečevi za prvo mesto u grupi 3, B divizije Lige nacija, pošto najpre 23. septembra gostuju Bosni i Hercegovini, a potom tri dana kasnije dočekuju Finsku.

Mlada reprezentacija Srbije (U-21) ima proveru u Sofiji protiv Bugarske, 27. septembra, a selektor Goran Stevanović pozvao je 23 igrača, među kojima se nalazi i Vladimir Miletić.

Uroš Kabić, Lukijan Abadžija i Branislav Milanov, Vošin pozajmljeni igrač u Kabelu, dobili su poziv selektora U-19 reprezentacije Srbije Jovana Damjanovića za tradiocionalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, koji će se od 22. do 26. septembra održati u Subotici. Srbija turnir otvara sa Finsko, 22. septembra, potom dva dana kasnije rival će joj biti selekcija Portugala, a za kraj, 26. septembra, igraće i protiv vršnjaka iz Francuske.

Selektor mlađe omladinske reprezentacije Srbije (U-18) Radovan Krivokapić, prvi put posle velikog uspeha sa kadetskom selekcijom (U-17) i osvojenog trećeg mesta na EP u Izraelu, okuplja generaciju 2005, a na njegovom spisku našli su se Jovan Milošević, Milan Majstorović, Milan Kovačev i Stefan Bukinac.

Selekcija Radovana Krivokapića gostuje vršnjacima u Italiji, gde će 21. i 24. odigrati dve kontrolne utakmice.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay