Početna Sport Đorđević pred Gruziju i Nemačku: Najbolji su oni koji mogu i hoće

Đorđević pred Gruziju i Nemačku: Najbolji su oni koji mogu i hoće

0

Košarkaška reprezentacija Srbije u Novom Sadu završava pripreme za predstojeće dve kvalifikacione utakmice za svetski šampionat sa Gruzijom u petak, kao i u ponedeljak sa Nemačkom u Novom Sadu.

Selektor Đorđević istakao je na konferenciji u novosadskom hotelu “Šeraton” da je svaka sledeća utakmica najvažnija, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Tako prilazimo i ovim dvema, pre svega ovoj u Gruziji koja će biti teška s obzirom na sastav koji ćemo moći da složimo i protivnika koji traži što veći broj pobeda za drugu fazu takmičenja“, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, dobra je stvar što se na utakmicama može da se proveri što više igrača na utakmicama, pa i na treningu. “Polako ih upoznajemo sa sistemom rada i principima koji vladaju u ovoj našoj maloj grupi reprezentacije Srbije“, dodao je Đorđević.

Selektor je pohvalio odnos igrača prema obavezama.

Igrači su na terenu i bezrezervno daju sve od sebe da bi obukli dres Srbije. Radna atmsofera je izuzetna, momci su shvatili da samo takvim pristupom možemo da dođemo do pobeda u ovim utakmicama“, rekao je Đorđević.

Kako je naglasio, utakmica u Gruziji je veoma bitna i biće izuzetno teška.

Gruzija će biti jača za Šengeliju koji ima izuzetnu sezonu iza sebe, kao i svi ostali, da ih ne pominjemo. Onda nam dolazi Nemačka, sa velikim entuzijazmom. Mislim da će im nedostajati samo Tajs iz Bostona, ali igramo u Novom Sadu, što će nam biti vetar u leđa“, istakao je Đorđević.

Osećamo žal što ne možemo da na teren pošaljemo sve naše najbolje igrače, ali opet kažem, oni koji mogu i hoće – to je 12 najboljih koji će izaći na teren“, poručio je Đorđević.

Selektoru Đorđeviću na raspolaganju za mečeve sa Gruzijom i Nemačkom su: Ilija Đoković, Stefan Peno, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Boban Marjanović, Đorđe Gagić, Nikola Milutinov, Stevan Jelovac i Dejan Todorović. Van tima su Dejan Davidovac i Aleksa Radanov.

Izvor: RTV
Foto: Screenshot/RTV