Početna Gradske teme Počinje polaganje prijemnih ispita za brucoše

Počinje polaganje prijemnih ispita za brucoše

Na državnim fakultetima počinje polaganje prijemnih ispita za upis budućih brucoša.

Na većini fakulteta prijemni ispiti polagaće se tokom ove, a na pojedinima i sledeće sedmice. Prvi upisni rok, trebalo bi da bude završen do polovine jula, dok će prijemni ispiti za drugi ispitni rok biti od 5. do 7. septembra.

Prijem dokumenata za upis na prvu godinu studija na nekom od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu završen je pre dva dana, a popunjeno je oko 85 odsto kvota za upis

Maturanti su najviše zainteresovani za psihologiju, stomatologiju i računarstvo. Psihologija i stomatologija posebno su zanimljive budućim brucošima, a veliko interesovanje vlada i za Akademiju umetnosti, posebno za glumu. Međutim, sveprisutno pitanje uvek je: i šta posle?

Da li će studenti biti oslobođeni dodatnih troškova studiranja, zavisi od broja studenata koji upišu fakultete tj. od budžeta, a s obzirom na to da ove godine brucoši postaju oni koji su rođeni 1999. i da ih ima znatno manje, izgledi za to se smanjuju.

Na Novosadskom univerzitetu studira 50. 000 studenata, a on se nalazi i na prestižnim rang listama, poput Šangajske i Lajden liste.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay