Početna Sport Duel gradskih rivala “Vojvodine” i “Proletera” za kraj jesenjeg dela sezone

Duel gradskih rivala “Vojvodine” i “Proletera” za kraj jesenjeg dela sezone

0

U poslednjem kolu jesenjeg dela domaćeg šampionata, danas 15. decembra, odigraće se utakmica između gradskih rivala – “Vojvodine” i “Proletera”.

Dva tima imaju isti broj bodova u Superligi, pa će ovo ujedno biti i borba za bolju poziciju pred nastavak sezone. U prvom meču između ovih rivala “Vojvodina” je slavila sa 1:0, a “crveno-beli” predvođeni Radovanom Krivokapićem nemaju ništa protiv da se takav rezultat ponovi na “Karađorđu”.

Radovan Krivokapić kaže da momci žele da obraduju navijače, te da im na taj način koliko-toliko poprave sliku o sebi u ovoj polusezoni.

– Odlično se poznajemo i među nama nema tajni, a čak se i srećemo po gradu. Dosta naših igrača je igralo u “Proleteru”, baš kao što i kod njih ima dosta onih koji su prošli školu “Vojvodine”, pa će motiva biti na pretek. Uostalom, sama činjenica da se ovaj meč naziva vojvođanskim derbijem govori da će biti naboja i tenzija na terenu. Iskreno se nadam da će svi akteri meča biti na nivou derbija, počevši od igrača, pa do nas trenera, simpatizera, navijača, a eto, utakmicu će suditi jedan od boljih naših sudija – poručuje Krivokapić.

Ipak, on poručuje publici da ne očekuje lep fudbal na “Karađorđu”, pogotovo zbog vremenskih uslova i stanja na terenu. Dodaje da se igrači “Vojvodine” spremaju za rovovsku borbu i pravu bitku na terenu. Otežavajuća okolnost za “staru damu” je to što ni na ovom meču neće nastupiti kompletna.

– Kod nas je postalo tradicionalno to da uvek imamo nekih problema, pa je tako i ovoga puta. Zbog žutih kartona, nećemo moći da računamo na Zlomislića, a listi od ranije povređenih igrača sada se pridružio i Stojković – dodaje v. d. šefa stručnog štaba “Vojvodine”.

Na pitanje kako bi ocenu polusezonu koja je za “Vojvodinom”, Krivokapić daje ocenu “tri na četiri”. On je dodao i da još uvek nije razgovarao sa upravom kluba o tome da li će i na proleće predvoditi tim kao šef stručnog štaba. Prema pisanjima medijima, najbliži klupi “Vojvodine” su njeni nekadašnji treneri – Milan Đuričić i Nenad Lalatović.

Meč počinje u 15 časova. Ulaznice će se prodavati po cenama od 300 dinara za zapadnu i 100 dinara za severnu tribinu.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić