Početna Crna hronika Zapaljen džip poznatog novosadskog advokata

Zapaljen džip poznatog novosadskog advokata

0

Džip “čiroki” poznatog novosadskog advokata Brana Rakovića izgoreo je u potpunosti juče ujutru oko dva sata ispred njegove kancelarije u ulici Maksima Gorkog broj 8.

Istraga tog incidenta i dalje je u toku, tako da policija još nije izdala zvanično saopštenje tim povodom.

Raković je od ranije poznat javnosti kao načelnik gradske Uprave za urbanizam i stambene poslove koji je uhapšen na radnom mestu u julu 2013. godine.

On je sumnjičen da je nekoliko meseci ranije, nakon bezuspešno sprovedenog procesa legalizacije, naložio S. T, stručnom saradniku na poslovima izdavanja građevinskih dozvola, da pečatom uprave overi aneks glavnog aritektonsko-građevinskog projekta iz oktobra 2010. godine, radi pribavljanja građevinske dozvole u redovnom postupku za hotel “Holidej In” u Novom Sadu.

Kako je “Blic” tada pisao, osumnjičeni su bez obzira na to što su znali da projekat nije u skladu sa navedenim dozvolama, na taj način pokušali da investitoru “AGNS management technology” doo pribave korist u vidu dobijanja nove građevinske dozvole za izgrađeni hotel, koji svojim gabaritima bitno odstupa od prethodno date dozvole, u ukupnoj površini od 1.514 m2.

Tržišna vrednost ove površine, sa oduzetim troškovima izgradnje i obračunate naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta za objekat izgrađen bez građevinske dozvole, iznosi oko 180 miliona dinara.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay