Početna Sport Dušan Domović Bulut spreman za Fightball u Njujorku

Dušan Domović Bulut spreman za Fightball u Njujorku

0

Photo_Predrag_Vuckovic_0023 - Copy

Novosađanin Dušan Domović Bulut kaže da je potpuno spreman za Fightball, najnapetiji basketaški 1×1 turnir koji će se održati u Njujorku od 1. do 3. marta.

Poziv za učestvovanje na ovom turniru dobilo je 16 najboljih i najizdržljivijih basketaša, a Domović Bulut je jedini predstavnik iz Evrope.

Fightball je karakterističan po tome što igru 1×1 sa uličnih terena seli u arenu obasjanu reflektorima, a atmosfera, uzbuđenje, napetost i težina turnira više podsećaju na bokserski meč. Utakmica traje osam minuta sa dvominutnom pauzom, a igrači imaju samo osam sekundi za realizaciju napada. Zakucavanje se vrednuje tri poena, a faulovi se dosuđuju samo u slučaju ekstremno grube igre.

Uvek sam spreman za nove košarkaške izazove, bilo da je 5×5, 3×3 ili 1×1. Uvek volim da izađem iz svoje zone komfora. Format igre kakav će biti na Fightballu do sada nije bio primenjen, pa sam zbog toga morao da promenim i način treninga. Mentalno i psihički sam spreman, fizički sam takođe dosta postigao za ovo kratko vreme, pa ćemo videti kako će biti – kaže Bulut.

Dušan Domović Bulut već duže vreme je igrač broj 1 na FIBA 3×3 pojedinačnoj rang listi, u protekle dve godine je sa svojim timom “Novi Sad Al Wahda” osvojio sve što se osvojiti može u streetballu. Prepoznatljiv je po takozvanom ubilačkom instinktu na terenu koji njegovim protivnicima zadaje glavobolju. Dušan kaže da ne oseća pritisak zbog toga što je jedini predstavnik iz Evrope.

Protivnik će mu biti Malik Boothe.

Organizatori kao da su znali da mi takav protivnik najmanje leži na ovakvom formatu. Dosta je niži od mene, ali je mnogo brži i atletičniji, okretan je, eksplozivan i snažan, ali imam i ja svoje prednosti i potrebno je da što pre usposvatim svoj stil igre – kaže Bulut.

Fightball će imati dva kvalifikaciona turnira iz kojih će osam najboljih i najjačih basketaša odmeriti snage u finalnom turniru, a novčana nagrada za onog koji ostane neporažen pod košem biće 100.000 dolara.

Direktnog prenosa neće biti, najatraktivniji potezi će moći da se prate samo kroz Aplikaciju Snapchat/Fightball. Fightball počinje u četvrtak 3. marta u 7:30 po lokalnom vremenu u Njujorku.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Predrag Vučković / Privatna arhiva