Početna Sport Ekipa “Limana 3×3” najbolja na “Novi Sad Ultra Challenger-u”

Ekipa “Limana 3×3” najbolja na “Novi Sad Ultra Challenger-u”

0

Basketaši “Limana 3×3” osvojili su prvo mesto na “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER-u” pošto su u finalu savladali ekipu “Amsterdama” rezultatom 21:12. Ekipa u sastavu Nebojša Kilijan, Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić dominanirala je na novosadskom Trgu slobode i ubedljivo osvojila drugi po redu turnir ove kategorije.

Za najboljeg igrača “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER-a” proglašen je Aleksandar Ratkov, a osim “Limana 3×3” i drugoplasirani “Amsterdam” izborio je plasman na Masters turniru u Lozani, koji je na programu u avgustu ove godine.

“Bilo je ogromno zadovoljstvo igrati na ovom turniru, prošli put sam ga propustio zbog povrede i bilo je teško gledati svoje saigrače na terenu. Oduvek mi je bila želja da nastupim na ovako velikom turniru pred svojim sugrađanima. Turnir je bio težak, igrale su najbolje ekipe sveta i ali postigli smo jako dobar rezultat. Pokazali smo dobru igru i zahvaljujem se publici koja nas je ispratila i bila deo našeg tima”, rekao je ovogodišnji MVP Aleksandar Ratkov.

Jedinstveni basket spektakl “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER” putem televizijskog prenosa na TV Arena Sport pratilo je preko pola miliona ljudi, dok je na tribinama za dva dana bilo više od 4 hiljade posetilaca.

Nagradni fond “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER-a” iznosio je 40.000 dolara.

Internacionalni turnir u basketu 3×3, “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER” sa statusom FIBA challenger turnira okupio je 16 ekipa iz svih zemalja sveta. I ovoga puta Novi Sad je dokazao je je centar svetskog basketa, a organizacija turnira za koju je bio zadužen klub “AVAI 3×3” mogla bi da se poredi sa najvećim svetskim manifestacijama ovog tipa.

“Turnir je prošao iznad naših očekivanja, redovi za vreme polufinala i finala su bili toliko veliki da smo otvorili i VIP tribine kako bi svi imali priliku da gledaju jedan od najboljih basketa na svetu, tako da smo mi prezadovoljni”, izjavio je Strahinja Stojačić ispred organizacionog odbora.

Na terenu “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER” turnira osim „Limana 3×3“  igrale su i ekipe “Ub 3×3”, i “Pirot 3×3”, kao i klubovi iz Amerike, Holandije, Kine, Austrije i Letonije.

Generalni sponzor događaja bila je Ultra energy drink, dok su pokrovitelji turnira Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a podršku su pružili Košarkaški Savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i kompanija Ninamedia.

U sponzorskom timu  “NOVI SAD ULTRA CHALLENGER-a 2022” su Tržni centar Promenada, Galens Invest, Arena Sport, MTS, Laško, Maxbet i Divna voda.

Autor: NSHronika.rs
Foto: NOVI SAD ULTRA CHALLEGER