Početna Sport Filip Malbašić: Sjajno bi bilo da Muslinov poziv ponovo stigne na moju...

Filip Malbašić: Sjajno bi bilo da Muslinov poziv ponovo stigne na moju adresu

0

Fudbaleri Vojvodine do sada su kao domaćini odigrali 12 utakmica u Superligi i ostvarili impresivan skor – 11 pobeda i samo jedan remi (s Partizanom 0:0), uz gol-razliku 28:4.
U zanimljivoj utakmici, njihova poslednja žrtva bio je Rad (3:2), koji se predstavio kao žilav rival, ali je na kraju morao da prizna da je ekipa iz Novog Sada bolja i jača.

Činjenica je da je prevagu odneo individualni, pre svega ofanzivni kvalitet crveno-belih, pri čemu je ton igri davao Filip Malbašić (24), fudbaler koji u nastavku sezone igra u reprezentativnoj formi. Dva puta je ovaj mladić asistirao kod postizanja golova, a onda i sam pogodio mrežu golmana Filipovića.

Naravno, u napadu svakako treba istaći i učinak ostalih strelaca Dejana Melega i Siniše Babića, te Aleksandra Paločevića, kao i ostalih učenika trenera Dragana Ivanovića koji su nastavili seriju dobrih rezultata i igara. Uostalom, oko 4.000 ljubitelja fudbala na novosadskom stadionu imalo je priliku da se u to uveri i nisu retki bili aplauzi na otvorenoj sceni.

“Rad je pokazao da je ekipa koja ima i talenat i iskustvo. Mi smo, s druge strane, ispunili cilj koji smo imali, a Beograđani su nam omogućili da se nadigravamo s njima, ne braneći se po svaku cenu, kao što to čini većina rivala kada dođe u Novi Sad. Bilo je u nedelju puno prostora za igru i stvaranje prilika i to smo na najbolji način iskoristili. Jeste, bilo je i propusta kod nas, pomalo naivno smo primili oba gola, pa ćemo, uz zadovoljstvo zbog pobede, na tome morati da poradimo tokom ove sedmice”, rekao je Filip Malbašić.

Pred Vošom su dva prava ispita, jer već u petak gostuje Borcu u Čačku, a onda, u jednom od derbija prvenstva, u Novi Sad stiže Crvena zvezda.

“U Čačku nas očekuju motivisan protivnik i teren koji nije u najboljem stanju. Ne poznajem ekipu Borca najbolje, ali je sigurno da će njegovi igrači pokušati da nas napadnu i iznenade. S druge strane, mi tamo idemo bez ikakvog posebnog imperativa i verujem da ćemo ponovo imati puno prostora za igru, a to, ako se u obzir uzme naš napadački potencijal, može da nam otvori vrata ka novoj pobedi. Sigurno je da smo kvalitetniji tim i bilo bi sjajno da derbi sa Crvenom zvezdom dočekamo maksimalno spremni. Što se te utakmice tiče, Beograđani jesu, barem na papiru, favoriti, ali ćemo pokušati da se s njima nadigravamo i očekujem dobru utakmicu. Jednom rečju, pravi spektakl i na terenu i na tribinama stadiona “Karađorđe”. Ali, idemo redom, sada se okrećemo razmišljanju o utakmici u Čačku.”

Malbašićeve dobre partije, izvesno je, ne mogu da prođu nezapaženo ni kod selektora Slavoljuba Muslina.

“Iskreno, ne razmišljam puno na tu stranu. Imao sam poziv selektora pred gostovanje u Kataru, znate šta se sve izdešavalo i zbog čega nisam bio tamo. To je prošlost, a sjajno bi bilo ukoliko Muslinov poziv ponovo stigne na moju adresu. Ne opterećujem se, želim samo da nastavim da igram u istom stilu i doprinesem tome da Vojvodina bude ravnopravan rival Crvenoj zvezdi i Partizanu u borbi za sam vrh u srpskom fudbalu. A ako poziv pod državnu zastavu stigne, to bi mi puno značilo – dodao je Filip Malbašić, jedna od udarnih igala Novosađana ovog proleća”.

Bilo je potrebno vreme

Filip Malbašić je u Vošu stigao u januaru 2016. godine. Prethodno je bio član nemačkog Hofenhajma, iz kojeg je, kao pozajmljen fudbaler, jedno vreme proveo u Partizanu, a potom i u poljskoj Lehiji.

“Po dolasku u Vojvodinu, a posle duže pauze zbog povrede, bilo mi je potrebno određeno vreme da se adaptiram na novi klub i sredinu”, pojasnio je sa 10 golova najefikasniji fudbaler Novosađana u ovom šampionatu.

“Činjenica je da igram sve bolje, ali, nije fraza, ne bih to mogao bez velike pomoći saigrača. Nadam se da ću i u nastavku Superlige nastaviti u istom stilu i da ćemo ostvariti ciljeve koje smo zacrtali”.

Autor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs