Početna Sport FK “VOJVODINA”: Novi raskid, nova pojačanja

FK “VOJVODINA”: Novi raskid, nova pojačanja

0

Novo rukovodstvo “Vojvodine” nije uspelo da ubedi beka iz Bosne i Hercegovine da ostane na “Karađorđu”, a u planu su dolasci još dvojice ili trojice novih igrača, objašnjava sportski direktor Saša Drakulić.

Dženan Bureković više nije fudbaler “Vojvodine”.

Bosanskohercegovački bek i FK “Vojvodina” dogovorili su se da sporazumno raskinu ugovor potpisan u julu 2016. godine (na tri sezone) pošto je Bureković prethodno u novembru napustio Novi Sad zbog neisplaćenih plata i zapretio tužbom.

Nije tajna da je novo rukovodstvo kluba želelo da zadrži levog beka, ali…

– Razgovarali smo s njim, želeli smo da se vrati, ali odlučio je da ne bi da nastavi sa nama – obrazložio je kratko za “Mondo” sportski direktor Saša Drakulić.

Bureković je bio standardan na početku sezone kod trenera Nenada Vanića, ali se nakon njegovog odlaska na tu poziciju vratio Nikola Antić sa kojim “Vojvodina” takođe želi da produži ugovor pošto aktuelni ističe za šest meseci.

Ipak, Bureković kod trenera Vladimira Buača nije imao mesta, a mladi stručnjak je više puta ponovio da mu je problem predstavljao broj stranaca koje “Vojvodina” ima u rosteru.

U jednom trenutku bilo ih je čak jedanaestorica, a na prvoj “prozivci” novog trenera Ilije Stolica pojavila su se četvorica: Vasko Kalezić, Damir Kojašević, Luka Vujanović (Crna Gora) i Daniel Avramovski (Makedonija), odnosno Park In-Hjuk, koji se takođe našao na spisku, ali je trenutno sa mladom reprezentacijom Južne Koreje na prvenstvu Azije.

U međuvremenu, stigao je i Vinsent Eze (Nigerija) koji je postao šesti stranac u kadru, a poznato je da u Superligi treneri u protokolu mogu da “upišu” samo četvoricu.

Na pitanje da li to znači da će neki napustiti klub, Drakulić je rekao:

– Moguće je, ali nije isključeno ni da svi ostanu. Dogovorićemo se sve u dogovoru sa Stolicom, da li neki stranac zadovoljava ili ne.

O pojačanjima, kao što smo i navikli o njega, ne voli da govori unapred.

Diplomatski navodi da “Vojvodinu” interesuju igrači na pozicijama štopera, veznog i napadača, ali da klub u ovom trenutku “ne želi da gomila igrače” i da stoga “ciljano gleda gde je potrebno da se pojača”.

– Mislim da nam u ovom trenutku nedostaju dva ili tri igrača, ali naš najveći transfer je što su krenule isplate igračima, dobiće sve plate do polaska na pripreme. Naravno, uz dolaske Jovančića i dolaske Ezea i Putinčanina – dodao je sportski direktor “stare dame”.

“Vojvodina” prvi meč na pripremama ima u subotu od 13 časova protiv “Rada” na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Izvor: Mondo
Foto: FK Vojvodina