Početna Sport FK Vojvodina predstavio nove igrače

FK Vojvodina predstavio nove igrače

0

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je Emila Rockova, Filipa Babića, Janisa Harontakisa, Milana Sprema, Marija Maslaća i Emira Lotinca kao nove članove prvog tima “stare dame”.

U medija centru FC “Vujadin Boškov”, juče je organizovana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni novi igrači prvog tima Vojvodine.

Šestorica fudbalera pristigli su u zimskom prelaznom roku i već su se stavili na raspolaganje šefu stručnog štaba Draganu Ivanoviću, a neki od njih su prošli i pripreme koje je ekipa odradila u Budvi. To su Mario Maslać, Milan Spremo, Filip Babić i Emil Rockov, dok su, pre nekoliko dana, ugovor sa Vošom potpisali još Emir Lotinac i Janis Harontakis.

Emir Lotinac je u Vojvodinu stigao iz ekipe Balestir Kalsa iz Singapura, a pre toga je nastupao još za Novi Pazar i OFK Beograd. Ima 29 godina, igra na poziciji štopera i sa Vošom je potpisao ugovor do januara 2018. godine.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao član fudbalskog kluba Vojvodina. Znam šta su ambicije kluba i šta se od mene očekuje, tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da se napornim radom i dobrim igrama odužim na ukazanom poverenju. Dočekan sam sjajno, atmosfera u ekipi je odlična i nadam se uspešnom startu”, rekao je Lotinac.

Mario Maslać (26) je prošao omladinsku školu “Ilija Pantelić”, a u Vojvodinu je stigao iz čačanskog Borca. Prethodno je nastupao još za Veternik i Osijek. Poput Lotinca, igra na poziciji štopera i ugovor sa klubom potpisao je do januara 2018. godine.

“Posle osam godina, vratio sam se kući i drago mi je što sam došao u svoj klub, u kojem sam ponikao. Ekipa je sjajna, a prihvaćen sam kao da sam već bio njen član. Nadam se dobrom startu i da ćemo uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve”, rekao je Maslać.

Još jedan igrač koji je prošao omladinsku školu “Ilija Pantelić” i koji se ove zime vratio u redove Vojvodine je Milan Spremo (21). Nakon što je debitovao za prvi tim, on je igrao za Slogu (Petrovac na Mlavi), Proleter, Celje i Javor, za koji je nastupao u prethodnoj polusezoni. Igra na poziciji levog krila, a ugovor sa klubom potpisao je do januara 2019. godine.

“Drago mi je da sam se vratio svojoj kući i želim da se zahvalim treneru i upravi kluba na tome što su mi to omogućili. Ekipa je veoma dobra i momci su me sjajno prihvatili. Nadam se da ćemo izboriti plasman u Evropu i u maju osvojiti Kup Srbije”, istakao je Spremo.

Po prvi put u istoriji Vojvodine, ove zime jedan Grk je pojačao njene redove, a to je Janis Harontakis (21), bivši fudbaler Ajaksa (Tavros), Etnikos Asterasa, Kalitee, Panioniosa, Alimosa, Trikale i Verije, iz koje je stigao u Vošu. Igra na poziciji levog beka i potpisao je ugovor u trajanju do januara 2019. godine.

“Veoma sam ponosan i srećan zbog toga što sam dobio šansu da postanem član Vojvodine. Imamo dobar tim i visoke ambicije, a to je da osvojimo nacionalni Kup i izborimo plasman u Evropu”, rekao je Harontakis.

Filip Babić (21) je takođe pojačao konkurenciju na poziciji štopera, a ugovor sa klubom potpisao je do januara 2020. godine. Pre Voše, nastupao je za Slobodu iz Užica i Proleter sa Slane Bare.

“Neverovatan je osećaj doći u Vojvodinu. To je ekipa koja je prošle polusezone igrala najbolji fudbal u Srbiji i drago mi je zbog toga. Nadam se da sam izabrao pravu sredinu za moj napredak”, rekao je Babić.

Golman Emil Rockov (22) se u Vojvodinu vratio iz Proletera, a kao član “stare dame”, prethodno je bio na pozajmici i u Slogi iz Temerina. Sada je potpisao novi ugovor sa klubom, u trajanju do januara 2020. godine.

“Tehnički, nikada nisam ni odlazio iz Vojvodine, ali iz kurtoazije, svakako bih se zahvalio klubu na tome što mi je ponovo ukazao poverenje i dao mi potencijalnu šansu da stanem na gol. Za ovo radim već 11 godina, koliko sam u Vojvodini, a najveći cilj mi je da postanem njen prvi golman i da ostvarimo sve planove koji su pred nama”, rekao je Rockov.

Prvu takmičarsku utakmicu u ovoj godini, fudbaleri Vojvodine imaće u nedelju protiv Spartaka, a nije isključeno da se do tada ekipi priključi još neko od novih igrača.

Autor: RTV
Foto: fkvojvodina.rs