Početna Sport Fudbaler Vojvodine Vladan Novevski igraće za Srbiju

Fudbaler Vojvodine Vladan Novevski igraće za Srbiju

0

Mladi fudbaler Vojvodine Vladan Novevski, koji je do sada nastupao za mlađe reprezentativne selekcije Severne Makedonije, ubuduće će biti deo mlade reprezentacije Srbije.

Novi direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić rekao je nedavno da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti i regrutacija igrača koji poseduju veliki potencijal, a koji do sada, zbog pasoša ili činjenice da ih FSS nije primetio, nisu nastupali za neku od mlađih selekcija Srbije.

Među onima koji će uskoro debitovati za mladu reprezentaciju Srbije (U-21) jeste Vladan Novevski (generacija 2002), sada već, može se reći, bivši reprezentativac mlađih kategorija Severne Makedonije.

– Posle razgovora sa direktorom Nikolom Lazetićem definitivno sam, zajedno sa roditeljima, doneo odluku da, posle četiri godine nastupa za sve kategorije Severne Makedonije, zaigram za Srbiju. I biće mi čast – rekao je Vladan Novevski, krilni napadač Vojvodine koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor sa svojim klubom.

Talentovani igrač ističe da je reč o proceni da će imati bolje uslove za razvoj.

– Poverenje na koje sam naišao u Fudbalskom savezu Srbije garantuje mi dobar rad i nadam se potpunu afirmaciju. U Vojvodini sam od pionira, poznajem veliki broj igrača u selekciji i na meni je da se napornim radom nametnem. Ovim putem bih se zahvalio i Fudbalskom savezu Severne Makedonije na svemu što sam doživeo u mlađim selekcijama – naveo je Vladan Novevski.

Izvor: 021
Foto: Pixabay