Početna Sport Fudbalere Vojvodine očekuju ekstra premije za pobedu protiv Zvezde

Fudbalere Vojvodine očekuju ekstra premije za pobedu protiv Zvezde

0

malbasic,-fk-vojvodina_660x330

Upravni odbor i sponzori fudbalskog kluba Vojvodina daće posebne premije igračima i stručnom štabu u slučaju pobede protiv Crvene zvezde u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, saopšteno je danas.

“Zbog važnosti utakmice koja se u nedelju igra na stadionu ‘Rajko Mitić’ u Beogradu i velike želje da se Vojvodina učvrsti na liderskoj poziciji na tabeli Super lige, Upravni odbor i Sponzorski pul kluba odlučili su da igračima i članovima stručnog štaba isplate ekstra premije ukoliko se ekipa sa gostovanja vrati sa osvojena tri boda”, navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Fudbaleri Vojvodine igraju u nedelju od 19 časova u Beogradu protiv Crvene zvezde utakmicu 10. kola Super lige Srbije. Novosađani su iskoristili poraz Zvezde u “večitom” derbiju od Partizana i pobedom protiv Borca u prošlom kolu (2:1) preuzeli prvo mesto na tabeli sa bodom više, pa bi se u slučaju pobede u nedelju učvrstili na prvom mestu.

“Istovremeno, izražavamo veliku želju da na gostujućem terenu pokažemo jedinstvo navijača, igrača, stručnog štaba, sponzora i uprave kluba, te da na sportski i viteški način dođemo do pobede. Mi smo jedno – to je naša snaga”, piše u saopštenju.

Božović: Pa ne igramo protiv Mančester junajteda

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Miodrag Božović rekao je danas da ne želi da se pred duel sa Vojvodinom pravi atmosfera kad da njegovi fudbaleri igraju protiv Mančester junajteda.

“Nemojte da pravimo atmosferu kao da igramo protiv Mančester junajteda. Igramo protiv normalne ekipe, koja ima normalne rezultate. Može da nas pobedi, ali ne mogu da pričam kao da igramo protiv Reala ili Barselone. Do sada, svaka čast”, rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

“Vojvodina je lider šampionata, ekipa koja je u dobroj formi i atmosferi, za razliku od nas. Atmosfera nije baš najbolja posle eliminacije iz evropskih takmičenja i poraza od Partizana, ali igramo na našem stadionu i nadam se da ćemo pobediti i vratiti lidersku poziciju. Da ova utakmica rešava šampionat, rekao bih da neko ima pritisak. Pritiska nema, osim takmičarskog. Lepo bi bilo da pobedimo i sve ćemo uraditi da pobedimo, ali ništa se ne rešava i ako izgubimo. Ima ono deljenje, iha…”, rekao je on.

Upitan za mišljenje o tome što će fudbaleri Vojvodine dobiti premije za eventualnu pobedu nad Zvezdom, Božović je rekao: “I mi smo imali ekstra premije za Sasuolo i za derbi”.

Prema njegovim rečima, ne bi trebalo da bude iznenađenja u predstojećoj utakmici, biće grešaka, ali se nada da će Zvezda postići više golova i pobediti. Za Vojvodinu je rekao da je disciplinovana ekipa, čija je defanziva “jača strana”.

Božović je rekao da je Vojvodina i dužnik jer je prošle sezone prekinula niz Zvezde od 24 vezane prvenstvene pobede.

“Nadam se da ćemo se bar malo odužiti”, dodao je trener Zvezde.

On je za trenera Vojvodine Nenada Lalatovića rekao da je jedan od perspektivnijih i boljih u srpskom prvenstvu i da je napravio “sasvim solidan tim” koji Zvezdi može da zada problem.

Kako je rekao, Dejan Meleg je “igrač koji najviše obećava” u novosadskom klubu, a istakao je još Filipa Malbašića, Nikolu Trujića i Aleksandra Paločevića.

On nije želeo da kaže koga bi od njih voleo u Zvezdi.

“Da ne kažem nijednog, pa da se naljute i dobiju nas. Ne kažem da bih voleo njih u Zvezdi jer ima igrača koji u drugom klubu izgledaju fenomenalno, a kada dođu na ‘Marakanu’ – ništa. Drugačije lopta odskače”, rekao je Božović.

Autor: Beta