Početna Sport Fudbaleri Vojvodine pobedili Partizan u Beogradu

Fudbaleri Vojvodine pobedili Partizan u Beogradu

0

fk-vojvodina-fudbalski-klub-grb-amblem-rtv-jpg_660x330

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Beogradu Partizan sa 2:0 u derbiju 20. kola Superlige.

Pred oko 15.000 gledalaca na stadionu Partizana, golove su postigli Lazar Rosić u 80. i Stanisavljević u 88. minutu utakmice.

Povela je Vojvodina nakon sjajnog centaršuta Stanisavljevića, Rosić je bio najviši u skoku i loptu je glavom poslao u dalji ugao Kljajićevog gola. Do drugog gola su crveno-beli stigli nakon kontra napada. Prvo je Perić odbranio penal Ninkoviću, da bi brzom kontrom Stanisavljević izašao u situaciju dva na jedan, ali se odlučio na šut i zacementirao pobedu Voše.

Nije bilo uzbudljivo tokom većeg dela meča, tek dvadesetak minuta pred kraj je utakmica ličila na derbi, viđena je poneka polukontra ili šut sa distance koji su bili jedina pretnja po gol. Tako je Ožegović krajem prvog poluvremena imao izglednu šansu za crveno-bele kada je glavom neometano šutirao sa svega tri metra, ali je promašio, dok je najopasniji po gol Perića bio Nikola Ninković, koji je sa nekoliko šuteva sa distance uspeo da pogodi i prečku.

Rastrzano se igralo, bilo je mnoštvo prekida, kako zbog faulova, tako i zbog bakljade sa južne tribine i uvredljivih pesama koje su pevali “grobari”. Crno-beli su imali terensku inicijativu, napadali su konstanto, dok je Vojvodina šansu vrebala iz kontra napada i prekida. Treba reći i da je Lalatovićeva ekipa igrala čvrsto i disciplinovano u odbrani, što su pokazali i nakon postignutog gola, kada nisu dozvolili Partizanu da izjednači, ali i nakon isključenja Sekulića u 83. minutu posle drugog žutog kartona. Junak velike pobede Vojvodine bio je Perić koji je u 88. minutu odbranio penal, a u istom napadu je usledio i drugi gol Vojvodine.

Vojvodina je nastavila pobednički niz sa novim trenerom Lalatovićem, nakon Javora, Mladosti i Inđije, aktuelni šamion Srbije je po drugi put poražen u ovoj sezoni nakon što je letos na Karađorđu bilo 3:2.

Vojvodina je nakon novog trijumfa na šestoj poziciji sa 31 bodom, a u narednoj utakmici dočekuje Jagodinu 12. decembra.

Ostali rezultati: Metalac – Novi Pazar 3:2, Voždovac – Radnički 3:1 i Mladost – Rad 1:0, sutra se sastaju Javor – Borac, Surdulica – OFK Beograd, Jagodina – Spartak i Čukarički – Crvena zvezda.

Trenutno stanje na tabeli: Crvena zvezda 53, Čukarički 35, Borac 34, Partizan 32, Radnički i Vojvodina po 31, Javor 27, Mladost 27, Voždovac 25,…

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija