Početna Sport Vojvodina porazom završila učešće u Ligi šampiona

Vojvodina porazom završila učešće u Ligi šampiona

0

Rukomet

Rukometaši Vojvodine poraženi su od portugalskog prvaka Porta rezultatom 37:15 u poslednjem kolu C grupe Lige šampiona.

Šampion Srbije deklasiran je u Portu, i ovom utakmicom je ekipa Nikole Markovića završila učešće u najelitnijem takmičenju na starom kontinentu.

Crveno-beli su bili u podređenom položaju tokom cele utakmice. Portugalci su igrali odlično na večerašnjem meču, a već u prvom poluvremenu su na odmor otišli sa osetnom prednošću od 8 golova razlike. To im je bio dovoljan zalog za konačan rezultat, jer ni u drugoj deonici nisu ispuštali konce iz svojih ruku, pa su rutinski utakmicu priveli kraju, a prednost su uvećali na plus 22.

Vojvodina je imala kadrovskih problema pred ovu utakmicu, a da bilten bude još gori, juče se povredio i Milan Vučković, što je sigurno imalo uticaj na konačan ishod.

Najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Areha Rodrigez sa pet pogodaka, isto toliko je upisao i Moreira Silva, dok je Todorović postigao tri gola za Vojvodinu.

Vojvodina je takmičenje završila kao petoplasirana ekipa sa 4 osvojena boda. Pobede je zabeležila protiv Čehovskih medveda kod kuće i Tatrana u Prešovu, čime je izborila da svaki naredni šampion igra direktno grupnu fazu Lige šampiona, bez kvalifikacija.

Crveno-beli su napravili veliki rezultat ove godine, ako se u obzir uzme da su igrali protiv ekipa koje imaju daleko veći budžet od njih, kao i da su šansu pružili mladim igračima da zaigraju na najvećoj sceni.

Sada se treba okrenuti SEHA ligi i domaćim takmičenjima, a iskustvo iz Lige šampiona iskoristiti na najbolji mogući način.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija