Početna Sport Fudbaleri Vojvodine savladali ekipu Senice!

Fudbaleri Vojvodine savladali ekipu Senice!

0

vosa

Izuzetno lepo vreme i temperatura od preko 20 stepeni, kao da su dodatno motivisali fudbalere Vojvodine da u prvom poluvremenu pruže dobru, u pojedinim trenucima i odličnu partiju protiv Senice, trećeplasiranog tima slovačkog prvenstva. Vojvodina – Senica 2:0 (2:0).
Novosađani su delovali veoma ubedljivo, a ton igri davali su novopečeni kapiten Mijat Gaćinović, Mirko Ivanić, Janko Tumbasević i, kao i uvek, odlični komandant odbrane Nino Pekarić. I svi ostali učenici trenera Zorana Marića bili su veoma sugestivni, pa su Slovaci bili nadigrani u svim elementima fudbalske igre.

Poveli su crveno-beli već u 7. minutu, kada je slobodan udarac izveo Gaćinović, a u šesnaestercu Senice najbolje se snašao Saša Ćurko i udarcem glavom, savladao nemoćnog golmana Šulu. I pre toga, u 4. minutu Vojvodina je imala šansu, ali je neuhvatljivi Gaćinović pogodio prečku.

Nastavio je tim iz Srbije s dobrom igrom, pa je u 24. minutu Ivanić glavom prebacio golmana slovačke ekipe, ali je loptu sa gol liniji neko izbio u polje. Jedinu šansu Senica je imala u 34. minutu, kada je pogrešio Babić, a u prilici da savlada Milinković-Savića našao se Piroška, koji je šutirao pored gola.
I odmah posle toga, Vojvodina je povela sa 2:0. Asani je ubacio loptu s desne strane, neko ju je prebacio na drugu stranu šesnaesterca, gde je bio Ivanić. Sve bolji i sigurniji vezni fudbaler lepo ju je prihvatio, nanišani suprotni ugao i postigao drugi gol za crveno-bele.

U nastavku, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a utisak o dobroj igri i pobedi Novosađana pokvarile su povrede Asanija (skočni zglob) i minut kasnije i Gaćinovića (koleno).

U igru su ušli Makarić i Kočović, a jedinu pravu priliku imali su igrači iz Slovačke u 75. minutu, kada je Mraz slabo šutirao iz izgledne pozicije, pa je Jovanić lako ukrotio njegov pokušaj. Karakteristično za ovaj deo igre bilo je to da su igrači Senice zaigrali mnogo oštrije i to je za rezultat imalo povrede dvojice mladih fudbalera Vojvodine. Ipak, o njihovoj ozbiljnosti, kako nam je rekao dr Borko Vukosav, nešto više znaće se tek posle dodatnih pregleda.

Iako nam rezultat ni ovom prilikom nije bio u prvom planu, lepo je što smo pobedili i još sam zadovoljniji zbog na momente izuzetne igre našeg tima. Žao mi je što smo doživeli da se povrede dvojica igrača i nadam se da će s Asanijem i Gaćinovićem biti sve u redu. U drugom poluvremenu, lišeni pomoći njih dvojice, pokazali smo da umemo da trpimo i kada nam je teško i to je dodatni kvalitet. Naravno, ima još stvari na kojima ćemo morati da poradimo, ali mislim da smo pokazali napredak u igri i formi“, rekao je Zoran Marić, trener Vojvodine.

BELEK: Teren „IC Santai“, gledalaca: 50. Sudija Pavel Gil (Poljska). Strelci: Ćurko u 7. i Ivanić u 34. minutu. Žuti kartoni:Vasilić (Vojvodina), a Pilar i Kosorin (Senica).

VOJVODINA: Milinković-Savić (Jovanić), Vasilić, Nastić, Pekarić, Babić, Tumbasević, Rogač, Asani (Makarić), Ivanić, Gaćinović (Kočović), Ćurko.

SENICA: Šula, Pavlik, Majtan, Dolni, Hlohovski, Mali, Pilar, Kalabiška, Hušek, Opiela, Piroška. Igrali su još: Krč, Čermak, Mraz, Privrel, Kosorin, Gombala, Kralovič.

Gaćinović novi kapiten

Juče je kapitensku traku u meču sa Senicom poneo Mijat Gaćinović. On je novi predvodnik ekipe Vojvodine i traku će nositi u prolećnom delu šampionata, odluka je trenera Zorana Marića, dok je za njegovog zamenika imenovan Srđan Babić.

Po svemu, pre svega po učinku i ponašanju, Gaćinović je zaslužio kapitensku traku“, kratko je objasnio Marić.

Trener Novosađana u prošlom prvenstvu Branko Sosa Babić bio je među malobrojnim gledaocima susreta Vojvodina – Senica.

Zaista mi se dopada kako Vojvodina igra i kako i koliko su mladi igrači, pre svih Gaćinović, napredovali“, kratko je rekao Babić.