Početna Sport Gaćinović: Pravi ispit za nas je utakmica sa Crvenom Zvezdom!

Gaćinović: Pravi ispit za nas je utakmica sa Crvenom Zvezdom!

0

mijat-gacinovic

Sticajem okolnosti,fudbaleri Vojvodine odigrali su prvenstveni susret s Mladosti iz Lučana (2:1) s verovatno najmlađim timom u istoriji kluba. Zabeležili su pobedu i zadržali korak s najboljim ekipama Srbije u trci za vrh tabele.
Uz to, trijumf im je sigurno ulio dodatnu dozu samopouzdanja, toliko neophodnog kada je trka u prvenstvu u pitanju. I kao kapiten, još više kao sve ozbiljniji lider tima, poseban pečat u pobedi ostavio je Mijat Gaćinović.

Ovaj 20-godišnji momak postigao je prvi gol i bio asistent Mirku Ivaniću prilikom postizanja odlučujućeg pogotka.

“Iza nas je ostala jako važna pobeda do koje smo stigli potpuno zasluženo i to me ispunjava zadovoljstvom. Držali smo loptu u svojim nogama i diktirali ritam, dok su se gosti opredelili za kontranapade u kojima su bili dosta opasni. Puno mi znači to što sam postigao gol, u nastojanjima da što pre uđem u željenu formu i u nastavku prvenstva pružam još bolje igre”, rekao je Gaćinović.

Kod vodećeg gola, Luković se najpre izborio za već izgubljenu loptu, uposlio Ćurka, a mladi napadač vas je poslužio kao na tacni?

“Zaista sam dobio odličnu loptu od Ćurka i nije mi bilo teško da matiram Krznarića. Drago mi je što ovaj momak igra sve bolje i sve ozbiljnije se nameće šefu da postane standardni špic”.

Kod drugog pogotka Vojvodine upravo vi ste asistirali Ivaniću?

“Iskreno, želeo sam da centriram iza odbrambenih fudbalera ekipe iz Lučana. Lopta se odbila od Ivanića koji je odlično reagovao i postigao drugi gol za nas”.

Generacija mladića rođenih 1995. godine i kasnije sve više dobija šansu na prvoligaškoj pozornici, a vi ste bili na čelu gotovo neverovatno mladog sastava Vojvodine?

“Drago mi je zbog činjenice da se srpski klubovi sve više oslanjaju na fudbalere ponikle u sopstvenoj školi. Dugoročno to će doneti poboljšanje kvaliteta, u to sam siguran”.

Da li pratite igre saigrača iz reprezentacije Srbije do 20 godina, pred kojom je nastup na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, u maju ove godine?

“I pratim kako igraju i redovno se s većim brojem njih čujem telefonom. Vidim da se svi oni, baš kao i ja i moji saigrači iz Vojvodine, trude da što češće budu u postavi i igraju u kontinuitetu. Pred nama je fantastičan turnir na Novom Zelandu i dobro će biti ako na njega stignemo maksimalno pripremljeni, jer kvalitet za visoki domet već imamo”.

Pred fudbalerima Vojvodine u narednom, 18. kolu, nalazi se gostovanje na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu i duel s Crvenom zvezdom.

“Biće to pravi ispit za nas i unapred mu se radujem. Videćemo kolike su nam moći i da li možemo da ostvarimo željeni rezultat”, rekao je Gaćinović.

Autor: Dnevnik