Početna Sport Hiljade Novosađana dočekalo “zlatne momke”

Hiljade Novosađana dočekalo “zlatne momke”

0

docek za ivanu10307Više hiljada Novosađana dočekalo je večeras na  platou Štranda mlade fudbalere Vojvodine koji su nastupajući za Srbiju osvojili titulu Svetskog prvaka na Novom Zelandu, ali i Novosadske vaterpoliste iz reprezentacije koji su osvojili zlato na Evropskim igrama u Bakuu.

docek za ivanu10300
Na bini su se prvo pojavili mladi vaterpolisti, članovi VK Vojvodine koji su osvojiliEvropsko zlato: trener Vladimir Čukić i igrači Marko Tubić, Dragoljub Rogač, Vladan Mitrović Vladanu i Kristijan Šulc.

docek za ivanu10302 “Jako smo srećni što smo u naš grad doneli zlato”, rekao je mlađani Tubić dok je publika oduševljeno skandirala njegovo ime i bez prestanka aplaudirala.

docek za ivanu10303
Nakon njih nastupio je Amajlija Bend, da bi u jednom momentu nešto posle 23 časa, veličanstven vatromet najavio Svetsko zlato, fudbalske reprezentativce.

docek za ivanu10309

Novosadski šampioni Sveta Sergej i Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Radovan Pankov, Srđan Babić i trenera Milan Kosanović dočekani su ovacijama, a zadovljstvo nisu ni pokušavali da sakriju, već su sve vreme pevali na bini i zahvaljivali se publici na ovakvom dočeku.

docek za ivanu10305 “Jako sam ponosan na sve što smo uradili za nas, naš grad, našu zemlju. Još uvek nismo svesni uspeha koji smo postigli, utisci se još nisu slegli. Presrećan sam što smo postigli ovakav uspeh, samo su nas momci doveli do zlata, zadovoljan sam, jer sada mogu da tvrdim da svi znaju gde je Srbija.
Dobro znate da svi   dečaci koji se bave ovim sportom maštaju o tome da zaigraju protiv Brazila, nama se san ostvario, samo što smo uspeli i da ih pobedimo“, rekao je za naš portal trener Kosanović, ne skidajući osmeh sa lica.

docek za ivanu10308Pre dolaska zlatnih momaka, Novosađane su sem “Amajlije” zabavljali i “Apsolutno romantično”,”Zorule”, i Dušan Kostrešević, učesnik takmičenja za Pinkove zvezde.

Organizatori dočeka su Grad Novi Sad, Fudbalski klub “Vojvodina” i Gradsko zelenilo.

docek za ivanu10310
Ne ostaje nam ništa drugo nego da još jednom čestitamo momcima i poželimo im puno uspeha ubudućnosti.

docek za ivanu10306

Autor:Knežević Ivana, Foto : Nenad Mihajlović, NsHronika