Početna Sport Hokej na ledu: Važni bodovi za plej–of

Hokej na ledu: Važni bodovi za plej–of

0

Hokejaši Vojvodine će u subotu u 14. kolu regionalne “IHL” hokejaške lige ugostiti slovenački “Maribor”.

Novosađani su slovenački tim savladali u prvom delu šampionata sa 3:2 i to na gostujućem terenu. Hokejaši Vojvodine su trenutno na poslednjem, 9. mestu “IHL” lige, a predstojeći dueli, protiv “Maribora” i “Siska”, od ključne su važnosti za plasman na osmo mesto koje im garantuje završnicu ovog takmičenja krajem februara.

“Očekujemo pobedu, ali ono što nas brine je činjenica da je “Maribor” dva puta savladao “Sisak” i na taj način nas preskočio na tabeli jer smo od “Siska” u prvom međusobnom okršaju izgubili. Radili smo dosta u toku pauze za božićne i novogodišnje praznike i verujem da ćemo smoći snage da zabeležimo pobedu koja nam mnogo znači”, kaže strateg Novosađana Vladan Drozdik.

Utakmica hokejaša “Vojvodine” i “Maribora” obeležiće i duel dva rođena brata koji će biti na suprotstavljenim stranama. U timu Novosađana nastupiće Dario, a u slovenačkoj ekipi Danilo Tomašević, bivši studenti Univeziteta u Mariboru. Danilo je napravio het – trik u duelu sa “Siskom” pa će odbrana domaćina imati dosta posla da ga zaustavi.

Osim toga, “Vojvodina” će biti u oslabljenom sastavu jer njen standardni prvotimac Bojan Đorđević nastupa za našu reprezentaciju na “U20” Svetskom prvenstvu, koje se održava na Islandu.

Utakmica 14. kola IHL lige između hokejaša “Vojvodine” i “Maribora” biće odigrana u subotu u Sportskom i poslovnom centru “Vojvodina” od 20 časova.

Izvor: RTV.rs
Foto: Arhiva HK Vojvodina