Početna Sport I sutra predstavljanje zimskih aktivnosti u centru grada

I sutra predstavljanje zimskih aktivnosti u centru grada

0

DCIM152MEDIA

Udruženje ljubitelja zimskih sportova “Friška gora” danas i sutra kod katedrale u centru Novog Sada predstavlja svoje aktivnosti sa ciljem popularizacije zimskih sportova. Miloš Drašković iz ovog udruženja kaže za 021 da im je jedan od ciljeva prikazivanje programa sa određenim socijalnim sadržajem.

Želimo da okupimo mlade ljude koji imaju želju da nam se priključe i da napreduju. Ujedno nam je cilj da afirmišemo zimske sportove i da razbijemo mit koji postoji o njima, a to je da su veoma skupi i teški za učenje – kaže on.

DCIM152MEDIA

Postoji ideja da se nedavno otvoreni bajk park u Bukovcu tokom zime pretvori u “snow park”, ali je zamisao trenutno “na čekanju”. – Ideja je sjajna, jer bi stazu mogli da koriste svi. Želja nam je i da napravimo žičaru za najmlađe kako bi oni mogli da se uče zimskim sportovima – navodi Drašković.

“Friška gora” najavljuje događaje tokom cele zime.
Predstavićemo se na Sajmu zimske opreme u novembru. Potom u decembru učestvujemo na takmičenju u uličnoj vožnji, koje će biti organizovano na Spensu. Između dva Snow festa u Francuskoj u januaru i martu, pokušaćemo da organizujemo i neku akciju na ovim prostorima – kazao je Drašković.

Iz udruženja pozivaju Novosađane da im se sutra pridruže na Trgu slobode, gde će predstaviti svoje aktivnosti, a zainteresovani će uz kuvano vino moći da provozaju skejt.

Autor i foto: 021.rs