Početna Sport Indeks srušio Novi Sad u poslednjoj sekundi meča

Indeks srušio Novi Sad u poslednjoj sekundi meča

0

Vojvođanska liga Jug je startovala, a prve mečeve odigrali su i timovi iz Novog Sada.

Novosadski derbi igrao se na Detelinari, gde je Novi Sad ugostio Indeks. Viđena je zanimljiva utakmica sa pet golova, dostojna derbija među gradskim rivalima.

Pravo raspucavanje ekipa krenulo je u drugom poluvremenu, nakon što se u prvih 45 minuta igralo uglavnom po sredini terena.

Vođstvo “Kanarincima” doneo je Adamek u 55. minutu, ali nije dugo trajalo slavlje domaćina. Samardžić je u 63. minutu vratio meč u egal.

Ponovo su domaćini stigli do vođstva, u 67. minutu, preko kapitena Simića, koji je imao odličan prodor u šesnaesterac protivnika, nakon čega je snažnim šutem zatresao mrežu Indeksa. Da se čitavom meču doda još malo napetosti, pobrinuo se Klaić u 72. minutu, postavljajući rezultat na 2:2.

I kada se već očekivalo da će se novosadski derbi završiti podelom bodova, iznenađenje je napravio Celina, koji je Indeksu u poslednjoj sekundi meča doneo sva tri boda.

Prvak u Novosadskoj ligi prošle sezone – Jedinstvo, svoj debi u Vojvođanskoj ligi Jug imalo je u Novoj Pazovi, gde je igralo protiv Radničkog.

Jedinstvo, koje je poznato po efikasnom napadu, u ovom meču nije moglo da se osloni mnogo na završnicu. Igrali su izjednačeno sa protivnikom, imali i stopostotnu šansu Tepića u prvom poluvremenu, ali i Ćetkovića u finišu meča.

Peh u odbrani i pad koncentracije mladog golmana Glišića, te gol primljen u 56. minutu meča, koštao je Jedinstvo bodova u prvom kolu Vojvođanske lige Jug.

Crvena zvezda sa Najlona išla je u Golubince, na susret sa Jadranom, sa kojim su podelili bodove. Na obe strane viđen je po jedan gol.

Cement iz Beočina bio je ubedljiv protiv Podrinja, pobedivši ga sa 3:0.

U ostalim utakmica igrali su: Hajduk – Sloga (Temerin) 2:1, Budućnost – Borac 2:2, Sloboda – Sloga (Erdevik) 1:0, Jugović – Sremac Vojka 1:1, Mladost (Bački Jarak) – Podunavac 6:2.

Izvor: 021
Foto: Pixabay