Početna Sport Kabel slavio protiv Dubočice

Kabel slavio protiv Dubočice

0

Fudbaleri Kabela porazili su ekipu Dubočice, rezultatom 3:1, u prvom kolu Prve lige Srbije.

Kabel je poveo u 30. minutu preko Mesarovića, koji je sačuvao loptu u terenu i potom šutirao snažno gotovo iz mrtvog ugla, savladavši Mladenovića.

Tim sa Limana uvećao je svoju prednost pred odlazak na pauzu, u 42. minutu, kada je Vidakov uspeo lepo da se izbori za poziciju za šut i levom nogom matira čuvara mreže Dubočice.

A onda je Dubočica smanjila prednost i zahvalnost za to u najvećoj meri duguje golmanu Kabela Braću. Nakon što je kapiten crveno-crnih vratio loptu do golmana, a on ju je uzeo direktno u ruke, zbog čega je arbitar Trifković svirao indirekt.

Dubočica je neverovatno lako postigla gol iz ove situacije. Kapiten Dubočice Savić samo je prebacio loptu preko živog zida, a Brać je ostao ukopan i samo ispratio sporu loptu u mrežu.

Nastavio je Kabel da igra ofanzivno i to im se isplatilo još jednom u 87. minutu. Kada je jedan od odbrambenih igrača Dubočice loptu dodirnuo rukom, te je sudija pokazao na belu tačku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Novaković, koji je postavio konačan rezultat na 3:1, u korist Kabela.

“Dubočicu smo analizirali, napravili su respektabilan tim i očekivali smo tešku utakmicu. Dali smo dva gola na jednostavan i lak način, što nam se baš nije dešavalo u prošloj godini. Do odlaska na odmor sve je funkcionisalo kako treba, protivnik nije ugrozio naš gol. Igrači su u drugo poluvreme ušli malo labavije, Dubočica je na poluvremenu izmenila mlade igrače i zbog naše nesmotrenosti pripretila je nekoliko puta. Onda se dogodio nesvakidašnji potez našeg golmana i sudija je dosudio indirekt i primili smo gol. Nakon toga smo se stabilizovali, učvrstili vezni red i to je na kraju rezultiralo jedanaestercem, koji smo realizovali. Zasluženo smo pobedili”, poručio je šef stručnog štaba Zoran Vasiljević.

Posle prvog kola, Kabel je drugi na tabeli. U narednom kolu Kabel će igrati protiv Sloge, u Kraljevu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay