Početna Sport Istorijski uspeh: Mladost sa Satelita se plasirala u Superligu uz obeležavanje pola...

Istorijski uspeh: Mladost sa Satelita se plasirala u Superligu uz obeležavanje pola veka postojanja

0

Fudbaleri Mladosti sa Satelita plasirali su se u Superligu Srbije, pošto su u pretposlednjem kolu šampionata savladali Radnički u Sremskoj Mitrovici sa 3:1.

Ovo je istorijski dan za klub čiji se teren nalazi na Satelitu, a svoje verne navijače ima i na Novom naselju.

Promocija u najviši rang srpskog fudbala dolazi u sezoni kada Mladost obeležava pola veka postojanja.

Tim iz novosadske četvrti poveo je preko Vidakova u 4. minutu, ali se domaćini nisu predavali i tek su u 72. minutu došli do izjednačenja golom Dimitrića.

Ipak, ekipa Ljubomira Ristovskog bila je odlučna da učini završni korak i odvede klub po prvi put u svojoj istoriji u najviši rang domaćeg fudbala.

Golovima Popovića 75. i Savanovića u 90. minutu utakmice, postavljen je konačni rezultat na 3:1.

Lokalni klub je godinama tavorio u nižim ligama, a često je bio prva adresa deci sa Novog naselja i Satelita koja su želela da se oprobaju na travnatom terenu.

Svojom 21. pobedom u šampionatu Mladost je obezbedila plasman u Superligu, nakon što je debitovala u Prvoj ligi. Time je Mladost učinila ono što sezonama unazad nije uspevalo Kabelu sa Limana, koji je katastrofalnim utakmicama i raspadom tima zapečatio svoju sudbinu ispadanjem iz lige.

Uspon Mladosti i prelazak u više rangove iz sezone u sezonu, usledio je nakon ulaska građevinske kompanije GAT u klub. Tako je i samom imenu kluba dodat i naziv ovog preduzeća.

Od tada se mnogo toga promenilo, pa u klubu ne igraju momci sa Satelita i Novog naselja, dok klinci iz kvarta ne mogu da ulaze na teren kako bi šutali na “velike golove”. Ono što je, izgleda, nepromenjivo, jeste čuveni Džej, koji već dugi niz godina brine o klubu, terenu, održavanju prostorija.

U međuvremenu je izgrađena i tribina, koja se pokazala kao dobra investicija, jer ju je publika punila kada bi Mladost bila domaćin.

Nažalost, Satelićani i Novonaseljčani, kao i ostali Novosađani, neće imati priliku da gledaju superligaški fudbal u predgrađu, s obzirom na to da jedna tribina ne zadovoljava predispozicije za najviši rang. Da li će u budućnosti, kao privatna investicija, biti u potpunosti izgrađena takozvana “GAT arena”, za sada nije poznato.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay