Početna Sport Ivana Španović i Vuk Todorović najbolji sportisti Novog Sada

Ivana Španović i Vuk Todorović najbolji sportisti Novog Sada

0

Atletičarka Ivana Španović i odbojkaš Vuk Todorović najbolji su sportisti Novog Sada u 2019. godini.

Tako je u prostorijama “Golf centra” na Spensu odlučila komisija Gradskog sportskog saveza Novog Sada, na čelu sa Vladimirom Šiškom.

Epitet najboljeg junora poneo je Luka Rogan, rukometaš “Vojvodine”, a najbolja juniorka je Nadežda Petrović, takmičarka džudo i sambo kluba “Slavija”, vucešampionka Evrope.

U konkurenciji sportista sa invaliditetom, bez premca je i ove godine Borislava Perić Ranković, stonoteniserka kluba “Spin”.

Titulu najbolje muške ekipe u gradu poneli su odbojkaši “Vojvodine”, šampioni Srbije i učesnici Evropske lige šampiona, dok je u konkurenciji dama bez premca ženski stonoteniski klub “Novi Sad”, prvak države i učesnik u najelitnijem evropskom takmičenju.

Za najbolji klub u celini, proglašen je rukometni klub “Vojvodina”, prvak Srbije, osvajač kupa i učesnik evropske Seha lige.

U konkurenciji trenera, najbolji je Vladimir Jovičić, učitelj džudista “Slavije”, drugoplasirane ekipe u Ligi Evrope, učesniku Lige šampiona.

Specijalna priznanja pripala su aero-klubu “Novi Sad”, koji obeležava 95 godina od osnivanja i basketašima “tri na tri”, ekipi “Novi Sad”, najboljoj na planeti, koju predvodi Dušan Domović Bulut, i ove godine najkorisniji igrač svetske lige.

Laureatima će nagrade biti uručene 23. decembra u amfiteatru Spensa.

Izvor: Novosti
Foto: Youtube – printscreen