Početna Sport Ivanović: Očekuje nas teška utakmica u nedelju, Mladost ima iskusan tim

Ivanović: Očekuje nas teška utakmica u nedelju, Mladost ima iskusan tim

0

Lepo vreme, a onda i dobro raspoloženje koje je među fudbalerima Vojvodine vladalo posle ubedljive pobede u Gornjem Milanovcu, uslovili su da atmosfera na treningu bude opuštena, ali i radna.
Osmesi su mogli da se vide na licima učenika trenera Dragana Ivanovića, što ovog stručnjaka, sigurni smo, može samo da hrabri pred nove izazove koji se pred ekipom nalaze. Prvi od njih stiže u nedelju, kada će na stadionu “Karađorđe” gostovati dužnik iz prvog dela Superlige, ekipa Mladosti.

Kažemo dužnik, jer su Lučanci savladali jesenas Novosađane sa 2:0, uz možda i najslabiju igru Voše u ovom prvenstvu.

“Nemam dilemu da je pred nama veoma teška utakmica. Mladost ima iskusan tim koji već duže vreme igra u skoro istom sastavu, a veoma je opasan u polukontrama i kontrama. To znači da nećemo smeti ni za trenutak da se opustimo i da ćemo morati da uložimo maksimum kako bismo savladali goste”, jasan je trener Ivanović.

Vojvodina, s druge strane, ima priliku da napadne klupski rekord po broju osvojenih bodova u jednom prvenstvu. Njega je postavio tim crveno-belih koji je trenirao Zoran Milinković u sezoni 2010.-2011,a koji je osvojio 67 bodova (20 pobeda, 7 remija i samo tri poraza). Trenutno crveno beli imaju 57 bodova, a do kraja su ostala još četiri kola i 12 bodova u opticaju.

“Ne opterećujemo se tim podatkom, već nam je važno da pokažemo koliko smo veliki kao ekipa. Koliko fudbaleri Mladosti žele da povoljnim rezultatom ispolje reakciju na neuspeh iz prošlog kola, toliko je i nama važno da nastavimo da pobeđujemo na svom terenu posle poraza od Crvene zvezde”, rekao je Ivanović.

Nesumnjivo je da crveno-beli imaju bolje pojedince u timu, fudbalere koji, uz Crvenu zvezdu i Partizan, čine daleko najkvalitetniju ekipu u Srbiji. O tome najbolje svedoči podatak da je razlika između trećeplasiranih Novosađana i Napretka, odnosno Radničkog iz Niša koji dele četvrto mesto, čak 17 bodova. Ne sećamo se da je ikada ranije distanca između dve (tri) ekipe bila tolika, što dovoljno svedoči i o razlici u kvalitetu i kontinuitetu ostvarivanja dobrih rezultata.

Trening su propustili lakše povređeni Filip Malbašić i Filip Knežević, ali je izvesno da će obojica biti u konkurenciji za tim u nedelju. Utakmica Vojvodina – Mladost počeće u 17 časova.

Rano za priču o sastavu

Da li će i u nedeljnoj utakmici biti eventualnih iznenađenja u timu Vojvodine, odnosno može li da se dogodi da zaigra neko od fudbalera koji šansu čekaju s klupe?

“Još je rano da pričamo o sastavu. Sve zavisi od toga kako će igrači trenirati u vremenu do utakmice i hoće li svi biti zdravi. Imamo, naravno, neke ideje kako bi tim mogao da izgleda, ali hajde da ostavimo tu priču za naredne dane”, rekao je Ivanović.

Autor: Dnevnik
Foto: FK Vojvodina