Početna Sport Jedinstvo osvojilo Kup Vojvodine

Jedinstvo osvojilo Kup Vojvodine

0

Fudbaleri Jedinstva iz Rumenke po prvi put su osvojili Kup Vojvodine, pobedivši u finalu Radnički iz Zrenjanina, rezultatom 3:2.

Osvajanje Kupa Vojvodine za Jedinstvo znači i to da su izborili pravo da se takmiče u Kupu Srbije, u kojem će igrati od šesnaestine finala.

Prvo poluvreme utakmice u Bačkoj Palanci proteklo je bez golova, bez prevelikih šansi. Ali je uzbuđenje krenulo u drugom poluvremenu, kada je viđeno čak pet golova.

Povelo je Jedinstvo u 47. minutu preko Đankovića, iz penala. Imali su Rumenčani terensku inicijativu i to im se isplatilo dobrano, kada su mrežu protivnika zatresli Zaov u 70. i Trišić u 72. minutu.

Uspeli su Zrenjaninci da ublaže poraz, golovima Krstina u 75. i 94. minutu.

Uspeh Jedinstva u Kupu Vojvodine nije došao lako. Redom su padali ŽSK, Novi Sad, Bačka iz Begeča, TSK, Susek, Cement, Podrinje, Feniks, da bi na kraju porazili i Radnički za istorijski uspeh kluba.

Jedinstvo je za kratko vreme podiglo tri pehara, pošto su osvojili Novosadsku ligu, Kup Novog Sada, a sada i Kup Vojvodine. Tim iz Rumenke se trenutno takmiči u Vojvođanskoj ligi Jug, gde posle dva odigrana kola zauzima šesto mesto.

Izvor: 021
Foto: Pixabay