Početna Sport Kapiten i vezista FK Vojvodine napustili klub

Kapiten i vezista FK Vojvodine napustili klub

0

Doskorašnji kapiten FK Vojvodina Nikola Antić i vezista Lazar Antić napustili su novosadskog superligaša.

Standardni prvotimci Voše pronašli su nove sredine – Antić će igrati za Šahtjor iz Soligorska, dok će Arsić nastupati za Voždovac.

Levi bek Nikola Antić u Vojvodinu je stigao iz Jagodine 2015. godine i član Voše je bio pune tri i po godine. Odigrao je 105 zvaničnih utakmica, postigao jedan gol, zabeležio dve asistencije, a “Staru damu” predvodio je i kao kapiten.

Iako su se za Antića (25) tokom prethodnih prelaznih rokova interesovali nemački klubovi, on je novu sredinu pronašao u beloruskom vicešampionu sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Antić će se uskoro pridružiti Šahtjoru na treninzima u turskom Beleku, gde se pripremaju i njegovi doskorašnji saigrači iz Novog Sada sa kojima nije otputovao na pripreme.

Arsić (27) je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Voždovcem. Ovaj vezista je u Vojvodinu stigao u januaru prošle godine i brzo se nametnuo kao standardni prvotimac. U 35 utakmica, postigao je osam golova, a upisao je šest asistencija.

Posle odlaska Antića iz kluba, kapitensku traku će preuzeti golman Emil Rockov, koji je već pokazao da je vođa tima na terenu.

Očekuje se da novu sredinu uskoro pronađu Diamantis Huhumis i Nemanja Ahčin.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay