Početna Sport Košarkaši Vojvodine bolji od Jagodinaca

Košarkaši Vojvodine bolji od Jagodinaca

0

kk-vojvodina

U meču koji je otvorio 12. kolo KLS, košarkaši Vojvodine su se poigravali sa nervima svojih pristalica, ali su na kraju serijom trojki u poslednjem minutu uspeli da slome otpor Jagodinaca. Vojvodina Srbijagas – Jagodina 84:73 (9:19, 28:12, 17:12, 30:30).
Krajnji rezultat asocira na rutinsku pobedu Novosađana, ali je meč, usled neverovatnih oscilacija obe ekipe, ušao u neizvesnu završnicu.

Za tili čas se od ubedljivog vođstva Vojvođana došlo do plus jedan za Jagodinu (68:69), ali su se gosti u nastavku slabo snalazili u napadu, za razliku od domaćih koji su bili nepogrešivi i pogodili poslednja četiri šuta za tri poena. (Kokanović dva puta, po jednom Popović i Đurović).

Ovaj duel je bio veoma važan za Vojvodinu koja se nalazi među ekipama koje se bore za opstanak, ispred Jagodine koja drži „fenjer” na prvoligaškom karavanu, sa samo jednom pobedom.

Važnost duela je verovatno uslovila da domaći loše i nervozno počnu, potom uzastopno promašuju i po pet, šest šuteva za tri poena, a onda dobrim serijama bace protivnika na kolena.

Vojvodina je upisala bodove, što je u ovom momentu najvažnije.

Autor: Dnevnik