Početna Sport Košarkaši Vojvodine poraženi od Napretka

Košarkaši Vojvodine poraženi od Napretka

0

Košarkaši Vojvodine poraženi su treću utakmicu zaredom u Košarkaškoj ligi Srbije, ovog puta od aleksinačkog Napretka, rezultatom 112:94.

U Vojvodinu je stigao Miroslav Muta Nikolić, koji bi trebalo da spasi klub od ispadanja iz Košarkaške lige Srbije. U prva tri kola prvotimci Voše su poraženi, svaki put primajući iznad 100 koševa.

Međutim, još uvek ima dosta utakmica da se odigra i ukoliko se sastav konsoliduje pod palicom iskusnog trenera, a sada i uz podršku nove uprave, opstanak u najjačem rangu klupske košarke nije nemogući san.

Igrači Vojvodine su dobro otvorili meč, bili su u egalu sa domaćinom i to se osetilo rezultatski. U prvoj četvrtini Voša je uspela da nadoknadi osam koševa razlike i preokrene rezultat u svoju prednost. Čvrsto su se držali do kraja četvrtine, ali je na kraju prednost ipak imao domaćin – 28:26.

Dosta čvrsto igrali su Novosađani i u drugoj četvrtini, bili su ravnopravni sa domaćinom i to se osetilo rezultatski – 27:27. Mogli su da budu zadovoljni košarkaši Vojvodine, jer su na poluvreme otišli sa samo dva poena zaostatka – 55:53.

Od drugog poluvremena Napredak je preuzeo inicijativu i kontrolisao meč. Polako je i nestajalo snage u redovima crveno-belih, pa je treća četvrtina pripala domaćinu sa 29:20, a dobijanjem poslednjeg perioda igre sa 28:21, postavljen je konačan ishod utakmice na 112:94.

Najistaknutiji u redovima Vojvodine bio je Lobarev sa 32 poena, dok je u timu Napretka Karalić postigao 26.

Posle tri kola, Voša je na poslednjem mestu KLS-a. U narednom kolu, 26. oktobra, košarkaši Vojvodine dočekaće Vršac.

Izvor: 021
Foto: Pixabay