Početna Sport Košarkaši “Vojvodine” se opraštaju od KLS-a pred praznim tribinama zbog virusa korona

Košarkaši “Vojvodine” se opraštaju od KLS-a pred praznim tribinama zbog virusa korona

0

Košarkaši “Vojvodine” odigraće protiv “Borca”, u Čačku, svoju poslednju utakmicu u Košarkaškoj ligi Srbiji, s obzirom na to da ih u ovom takmičenju nećemo gledati sledeće sezone.

Posle 25 utakmica, pet pobeda i 20 poraza, “Vojvodina” je zakucana na dno tabele KLS-a. Danas, 14. marta, crveno-beli gostuju ekipi “Borca”, timu koji je samo tri puta poražen ove sezone, zbog čega je na zasluženom prvom mestu domaćeg šampionata.

Bilo je pitanje da li će “Vojvodina” uopšte učestvovati u Košarkaškoj ligi Srbije, tim se osipao, trener koji je podigao ekipu i upisao odlične rezultate, Filip Socek, otišao je iz “Voše”, pa se vratio. Promenila se uprava, Grad Novi Sad je “stao iza kluba”, naizgled se rešila finansijska kriza u kojoj je “Vojvodina” bila pred početak sezone. Došao je Muta Nikolić, ali stabilnosti nije bilo.

Prošle godine “Vojvodina” je od grada dobila svega pet miliona dinara, koji su bili nedovoljni za klub koji se takmiči sa najjačim domaćim timovima. Ove godine, grad je bio izdašniji i klub je dobio čak 16 miliona dinara. Međutim, pomoć je došla prekasno, a napori da se nešto učini nisu bili dovoljni da se klub izvuče iz dubioze u koju je zapao.

U poslednjoj utakmici “Vojvodine” u KLS-u, timovi će igrati pred praznim tribinama, s obzirom na to da je doneta odluka da se mečevi igraju bez prisustva publike. Ulazak u dvorane dozvoljen je samo službenim licima, članovima rukovodstva, sponzorima klubova i novinarima.

Meč između “Vojvodine” i “Borca” igra se u subotu, 14. marta, sa početkom u 19 časova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay