Početna Sport Košarkaši Vojvodine zaustavili Dunav

Košarkaši Vojvodine zaustavili Dunav

0

Košarkaši Vojvodine uspeli su da savladaju Dunav rezultatom 97:77, a već subotu čeka ih susret sa Zlatiborom.

Košarkaši Vojvodine boljeplasiranog rivala savladali su sa 27:24, 20:20, 33:18 i 17:15 po četvrtinama. Trener Vojvodine Filip Socek rekao je da će publika u novoj godini gledati novu Vojvodinu i, sudeći barem po ovom meču, takav je bio i slučaj.

Voša je imala odličan procenat ubačenih šuteva za tri poena, što nije bio slučaj sa rivalom iz Starih Banovaca. Na poluvremenu crveno-beli su vodili sa tri poena, ali su se potpuno rezultatski odlepili u trećoj četvrtini i mogli su mirno da privedu meč kraju.

“Pokazali smo da možemo da igramo dopadljivu, agresivnu i efikasnu košarku. Očekuje nas grčevita borba za opstanak, ali ako momci nastave ovako da igraju i da se ponašaju na terenu, možemo da se nadamo dobrom ishodu”, rekao je Socek.

Novosadski klub uspeo je da se pomakne sa začelja tabele i sada je pretposlednji, ispred Beograda, dok ima bod zaostatka za Tamišom i Metalcem.

Košarkaši Vojvodine putuju u Čajetinu na sledeći susret, a snage će odmeriti sa Zlatiborom. Tim iz Čajetine je trenutno četvrtoplasirani u Košarkaškoj ligi Srbije, sa devet pobeda i pet poraza, s tim što je u poslednja dva kola ispustio priliku da trijumfuje i to protiv Beograda i Novog Pazara.

Zanimljivo je da su se ova dva tima do sada susretala pet puta i da se u tim duelima Vojvodina pokaza uspešnija, ostvarivši tri pobede, dok je Zlatibor dva puta slavio.

Utakmica između Vojvodine i Zlatibora igra se u Čajetini, u subotu, 11. januara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay