Početna Sport Košarkaši “Voše” iznenadili prvoplasirani “Beograd”

Košarkaši “Voše” iznenadili prvoplasirani “Beograd”

0

Porazivši prvoplasirani “Beograd” sa 97:91, košarkaši “Vojvodine” napravili su iznenađenje u 10. kolu Košarkaške lige Srbije.

Najavljivao je pre utakmice trener “Vojvodine” Filip Socek iznenađenje, čemu je oko 200 gledalaca na Spensu moglo i da svedoči. Igrači u “crveno-belim” dresovima porazili su prvoplasirani tim na tabeli, koji je u dosadašnjem toku prvenstva imao osam pobeda i samo jedan poraz.

Zanimljivo je da su Beograđani “Vojvodinu” dobijali u svim četvrtinama, osim u drugoj. Međutim, te razlike nisu mogle da nadomeste onu koju je “Voša” napravila u drugoj četvrtini kada je dobila “Beograd” sa 23:15.

Pokušavali su Beograđani da dođu do izjednačenja, ali je “Vojvodina” uspevala da ih isprati i da ne dopusti da im se značajnije približe i ugroze pobedu.

U timu “Vojvodine” je odlično igrao Đorđe Dželetović koji je postigao čak 30 koševa, a pratili su ga Birovljev sa 19 i Prica sa 10.

Iako su pobedili, Novosađani nisu napredovali na tabeli, pa su i dalje sedmi u KLS. Ipak, izjednačili su se sa ekipama “Zlatibora”, “Tamiša” i “Borca”, koji takođe imaju 15 bodova, ali i bolju koš razliku.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay