Početna Sport Košarkašima Vojvodine izmakla pobeda

Košarkašima Vojvodine izmakla pobeda

0

Košarkaši Vojvodine poraženi su u vojvođanskom derbiju od Vršca, rezultatom 94:92, u Košarkaškoj ligi Srbije.

Utakmica u Novom Sadu bila je neizvesna, iako je delovalo u jednom momentu da će gosti rutinski doći do pobede. Ipak, pobednika su odlučila slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

Košarkaši Vojvodine slabije su ušli u meč, pa su gosti imali inicijativu od samog starta. U prvoj četvrtini bilo je 25:21 za Vršac, a u drugoj 19:18, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 44:39.

Drugo poluvreme je ponovo počelo u znaku dominacije gostiju, ali je bilo i znatno uzbudljivije. Košarkaši Vojvodine uspeli su da sustignu goste koji su imali prednost od 16 poena. S obzirom na to da su se na vreme probudili u trećoj četvrtini, koja je pripala Vršcu sa 31:29, postojala je nada za Novosađane da iskoriste ofanzivni nalet i da preokrenu utakmicu.

Igrali su mnogo bolje u poslednjem periodu igre, koji ima je rezultatski pripao sa 24:19. Imali su crveno-beli i napad za pobedu, ali je sudija odlučio da svira faul za goste pri nerešenom rezultatu 92:92.

Sa linije slobodnih bacanja u poslednjoj sekundi bio je siguran Vasar, koji je doneo pobedu svom timu u Novom Sadu.

U ekipi Vojvodine ubedljivo najefikasniji u ovom susretu bio je Aleksandar Radulović, koji je zabeležio 30 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Posle četiri odigrane utakmice Voša ima isto toliko poraza. U narednom kolu, koje se igra 2. novembra, košarkaši Vojvodine gostuju Kolubari.

Izvor: 021
Foto: Pixabay