Početna Sport Kozić zadovoljan polusezonom

Kozić zadovoljan polusezonom

0

6586-odbojka-strahinja-kozic

Veliki deo do sada zacrtanih ciljeva ispunili su odbojkaši Vojvodine NS seme u prvom delu sezone. U domaćem prvenstvu dele prvu poziciju na tabeli s Crvenom zvezdom, plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije u kom brane trofej, a u Ligi šampiona su opravdali očekivanja pobedom nad slovenačkim Ach volejom, dok su poraženi dva puta od Modene i jednom od Gdanjska.
Borbe na tri fronta oduzimaju vremena od treninga izabranicima trenera Strahinje Kozića, ali za sada sve uspeva da se nadomesti i crveno-bela mašina dobro je radila u proteklih nekoliko meseci, a sada ih očekuje mali odmor koji će provesti radno.

Zadovoljan sam polusezonom. Pre svega, osvojili smo Superkup, to znači da smo jedan trofej već uzeli, što je jako važno za samopouzdanje igrača, ali i nas u klubu. Svi utisci kada se saberu, naši ciljevi se polako ostvaruju. Plasirali smo se finalni turnir Kupa Srbije, što se tiče igara u prvenstvu, jedini poraz u prvenstvu smo imali baš od ekipe Crvene zvezde i zajedno smo na vrhu tabale. Odigrali smo mnogo utakmica na gostujućem terenu s malo jačim ekipama, ali ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan“, rekao je Kozić.

Imali ste veoma zgusnut raspored utakmica do sada, ali u januaru vas očekuje slična situacija?

U nastavku sezone ponovo nas očekuje zgusnut raspored, doduše malo manje u odnosu na decembar, ali nas očekuje pakleni januar. Prvo gostovanje Partizanu, pa gostovanje u Ligi šampiona u Ljubljani, Zvezda kod kuće i Poljaci u Novom Sadu. S tim da se sve to dešava u osam – devet dana. Četiri bitne i teške utakmice u kratkom periodu. S nestrpljenjem smo očekivali završetak prvog dela prvenstva, a sada ćemo pokušati ekipu da osvežimo, ali i da pojačamo rad. Potrebni su nam treninzi i energija za sve ono što nam predstoji u narednom periodu, kako u završnici Kupa, tako i u nastavku prvenstva i plej-ofu.

Ambicije su i dalje iste kao i pre početka sezone?

Jedan trofej je već tu, naše ambicije su velike kao i svake godine, pokušaćemo da odbranimo pehar u Kupu, a i titulu da posle devet godina vratimo u Novi Sad. Imamo dobru ekipu, spoj mladosti i iskustva, puno novih igrača u odnosu na prošlu sezonu i sigurno će nam trebati vremena i strpljenja. Najbitnije da smo i dalje na čelu tabele, da nismo kiksali do sada.

Novajlije su se uklopile, a kako ste zadovoljni izdanjima mlađih igrača?

Novajlije su super, pravi profesionalci, Vemić se vratio u Vojvodinu, Minić ima iskustvo, igrao je mnogo po inostranstvu, Nikolić je došao iz Partizana. Što se tiče igre treba nam vremena i strpljenja, sve je novi sistem rada za sve njih. Prepoznatljivi smo po tome da kako prvenstvo odmiče i kako se igra sve više utakmica – mi smo sve bolji. Ubeđen sam da će tako biti i ove godine imamo kvalitet i potencijal, ali uz sve to treba i malo sportske sreće i da nam se ne dešavaju povrede koje su nam se dešavale, tu prevashodno mislim na Petrovića koji je jako bitna karika kod nas, jer nam on fali. Prezadovoljan sam s Premovićem i ostalim mlađim momcima koji su došli iz podmlatka, velika su perspektiva i sigurno je da i njima treba vremena da se priviknu na nove uslove. Što se tiče Vojvodine i perspektive ne treba da brinemo. Puno je mladih igrača, ove godine i Mehić dobija šansu i veću minutažu i na pravi način je koristi.

Autor: Dnevnik
Foto: mojnovisad.com