Početna Sport Kuglaši Vojvodine prvaci Srbije: Titula vraćena u Novi Sad posle 13 godina

Kuglaši Vojvodine prvaci Srbije: Titula vraćena u Novi Sad posle 13 godina

0

Kuglaši Vojvodine prvaci su Srbije za sezonu 2019/2020.

Iako su obezbedili titulu prvaka još pre uvođenja vanrednog stanja usled epidemije virusa korona, kuglaši Vojvodine morali su da čekaju drugu polovinu juna da bi konačno podigli pehar.

I dočekali su to u svom gradu, poštu su na Spensu pobedili Rudar. Tom pobedom su kuglaši Vojvodine posle 13 godina vratili titulu u Novi Sad.

Predsednik kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović uručio je medalje igračima i pehar kapitenu Zdravku Kresoviću. Za vraćanje titule u Novi Sad zaslužni su, osim kapitena Kresovića, Boris Relota, Bogdan Kurjakov, Andor Rac, Igor Nikolić, Milan Vraneš, Dragan Gajin, Saša Juhas, Baranj Čongor, Slobodan Simonović, a tu su i treneri Marija Kresović, te Šandor Sabo.

Osvajanje titule predstavlja i za upravu kluba iznenađenje, s obzirom na to da se ekipa u Superligu vratila ove sezone i pred igrače nije bio postavljan ultimatum osvajanja lige. Cilj je bio da se izbori učešće u nekom od evropskih kupova, ali su se dolaskom Čongora Baranja i Slobodana Simonovića kockice u ekipi složile i sve je krenulo svojim tokom.

“Ostvaren je veliki uspeh, iza kojeg stoji predan i mukotrpan rad uprave kluba, koji je u prethodne dve sezone nakon promene strukture unutar kluba, promenom rukovodstva pokazao da se pametnim, smernim i odgovornim odlukama može doći do uspeha”, poručuju u klubu.

Voša će imati priliku da se domogne duple krune, pošto učestvuje na final four Kupa Srbije.

Kao prvak Superlige, naša ekipa je izborila plasman na Svetski kup (klupsko Svetsko prvenstvo) koji će se u oktobru održati u Slovačkoj Podbrezovi na kojem ima priliku da predstavlja grad, pokrajinu i državu na smotri 16 najboljih ekipa sveta.

Izvor: 021
Foto: Pixabay