Početna Sport Kup Izazivača: Ekipa Vojvodine večeras igra protiv Galatasaraje

Kup Izazivača: Ekipa Vojvodine večeras igra protiv Galatasaraje

0

odbojka-vojvodina-ns-seme_660x330
Odbojkaši Vojvodine NS seme nastavljaju evropsku priču, posle mesec dana pauze, od kada su prošli brčansku Mladost, u četvrtfinalu Kupa Izazivača odmeriće snage s turskim Galatasarajem.
Prvi meč igra se danas od 17 časova po našem vremenu, a revanš je u utorak u Novom Sadu.

Uloga favorita pripada turskom predstavniku u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, što ne umanjuje ambicije crveno-belih da se u Istanbulu pokažu u što boljem svetlu i ostvare što bolji rezultat za revanš.
“Na početku sezone smo rekli da nam je cilj da ostanemo što duže na evropskoj sceni, da igramo dobro i hrabro. S takvim pristupom smo stigli do četvrtfinala Čelendž kupa, a rival nam je sada Galatasaraj. Turski predstavnik ima sjajnu i iskusnu ekipu, u kojoj su i tri stranca. Igraju odlično na domaćem terenu, s tim što mislim da je olakšavajuća okolnost za nas ta što je revanš u Novom Sadu. U Istanbulu ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što povoljniji rezultat da bi u revanšu eventualno eliminisali velikog”, najavio je šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Strahinja Kozić.

Srednji bloker Čedomir Stanković nestrpljivo čeka prvi meč i ističe da im motiva neće manjkati.

“Možda je i normalno to što smo malo ispražnjeni posle domaćeg Kupa, ali vraćamo se u ritam, dobro radimo i podižemo formu. Uostalom, za ovakve mečeve nikad ne manjka motiva. Iskustvo na međunarodnoj sceni mnogo znači, bez obzira na krajnji ishod. Svoju šansu tražićemo u Istanbulu,dok bi u Novom Sadu mogli da nadoknadimo eventualne propuste”, smatra Stanković.

Turskog predstavnika dobro poznaje sportski direktor crveno-belih Nikola Marić.

“Galatasaraj je klub velike tradicije, u poslednje vreme ekipa nije osvajala trofeje, ali je uvek u vrhu domaćeg takmičenja. U Turskoj odbojka ima vrhunski tretman i klubovi finansijski dobro stoje. Aktuelni tim Galate čine iskusni igrači, ali se u isto vreme brine i o perspektivi, pa u timu ima i mlađih igrača, koji manje igraju. Pariraćemo im na spoljnim pozicijama, imamo dva modela igre, s dva različita dizača. Nažalost ne znamo ko će moći da igra, Luburića muči povreda desne ruke, ali se nadamo da će moći da igra. Revanš je jako bitan, jer i u slučaju negativnog rezultata u Istanbulu imaćemo priliku da to nadoknadimo na našem terenu”, rekao je Marić.

Autor: Dnevnik
Foto: okvojvodina.org