Početna Sport Kup Novog Sada: Jedinstvo ponovo jače od TSK-a

Kup Novog Sada: Jedinstvo ponovo jače od TSK-a

0

Peto kolo Kupa Novog Sada odigrano je juče, a utakmice su se igrale u Temerinu i Šajkašu.

Smanjio se broj timova iz Gradske lige, Novosadske lige i Vojvođanske lige Jug, koji su opstali u Kupu grada. Takmičenje se svelo na četiri imena, pošto su ostali klubovi završili borbu za trofej u ranijim fazama.

U okviru grupe Novosadske lige sastali su se TSK i Jedinstvo u Temerinu, koji su poslednji meč odigrali krajem septembra u šampionatu. Ponovo je slavilo Jedinstvo, ovog puta 3:1 u gostima.

Rumenčani su dobro počeli meč u gostima i već u 19. minutu preko Veselinovića dolaze do vođstva. Kratkog daha je bilo slavlje gostiju, pošto je TSK u 38. minutu došao do izjednačenje. Međutim, favorit za osvajanje Novosadske lige je na poluvreme otišao sa golom prednosti, pošto je u finišu prvog dela igre, Veselinović po drugi put savladao čuvara mreže Temerinaca.

U nastavku igre došli su igrači do još jednog gola, preko Stevanovića, pa su potvrdili nadmoć nad TSK-om drugi put u poslednje dve nedelje.

Da Temerin ima svog predstavnika u polufinalu Kupa, pobrinula se Sloga, koja je na domaćem terenu savladala mladost ubedljivo sa 4:1. U Šajkašu je Borac ugostio protivnika iz Beočina – Cement. Beočinci su pomalo iznenadili domaćine, s obzirom na trenutno formu u Vojvođanskoj ligi Jug. Ipak, posle 90 minuta rezultat je bio 3:1 u korist Cement.

U polufinalu Kupa Novog Sada, koje će se igrati 16. oktobra, Cement će dočekati Slogu, dok Jedinstvo ide na duel Susek, koje je slavilo u grupi u kojoj se takmiče timovi iz Gradske lige, najnižeg ranga domaćeg klupskog fudbala.

Izvor: 021
Foto: Pixabay