Početna Sport Lalatović: Čuvati se kontri Lučanaca

Lalatović: Čuvati se kontri Lučanaca

0

fk-vojvodina1

Zanimljivu i borbenu trening-utakmicu odigrali su na novosadskoj Slanoj bari fudbaleri prvoligaša Proletera i superligaša Vojvodine.

Trener Voše Nenad Lalatović iskoristio je priliku da šansu pruži igračima koji nisu nastupili u duelu s Javorom u Ivanjici, kao i nekolicini mladića iz omladinskog tima, ali i da na delu vidi momke koji su pozajmljeni ili na dvojnu registraciju igraju u prijateljskom klubu.

Kada se sve sabere, imao je razloga da bude zadovoljan, jer je Vojvodina pobedila sa 1:0 golom Milka Novakovića, prikazavši borbenu i disciplinovanu igru.

Zaista sam zadovoljan pristupom i odnosom igrača prema utakmici. Videlo se da i u Proleteru ima nekoliko talentovanih mladića, na koje ćemo u budućnosti morati da obratimo pažnju. Bitno je i to što smo pobedili i najavili ulazak u pobednički niz, koji smo započeli u Ivanjici. Oni kojima sam pružio šansu su je iskoristili, a neki od njih su se i ozbiljno nametnuli da počnu sledeću prvenstvenu utakmicu, koju u subotu igramo na našem stadionu sa ekipom Mladosti iz Lučana“, – rekao je Lalatović.

Kada se reč povela o susretu s Lučancima, trener Novosađana je dodao:

Bez sumnje, očekuje nas težak susret, jer je Mladost poznata kao tim koji igra fenomenalne kontranapade i do sada je više bodova osvojio na strani, nego kod kuće. Na to ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Dovoljno je reći da su u pretprošlom kolu Lučanci savladali Novi Pazar u gostima sa 3:1, da bi se bolje shvatilo o čemu govorim. Imaju odlične pojedince, ali ubeđen sam da ćemo se dobro pripremiti za taj duel i da ćemo osvojiti tri nova boda“.

Lalatović se još jednom osvrnuo na utakmicu s Javorom i svojoj debitantskoj pobedi na klupi Novosađana.

Vojvodina nije na poziciji koja nas zadovoljava i do kraja polusezone osnovni cilj nam je da osvojimo što je moguće više bodova. Ne insistiram na posebno lepoj igri, već upravo na osvajanju bodova. Najvažnije je to što su momci u Ivanjici imali pravi odnos prema utakmici i što su bili maksimalno motivisani i borbeni. Možda je igra mogla da bude i bolja, ali je za mene bitno što su igrači na taktičkom planu odradili ono što smo se dogovorili i što smo postigli gol, zahvaljujući kojem smo pobedili. Za osetnije poboljšanje u igri potrebno je, ipak, vreme i ništa ne može da se uradi preko noći“,rekao je Lalatović.

Susret Vojvodina – Mladost na programu je u subotu na stadionu “Karađorđe”, od 15 časova.

Povređeni sve bolje

Imala je Vojvodina dosta problema s povredama igrača pred susret u Ivanjici. Dr Borko Vukosav ovako je ocenio trenutnu zdravstvenu situaciju u ekipi:

Paločević i Mrdaković, koji su imali povrede mišića prednje lože, dobro reaguju na terapije i individualni rad i očekujem da će se veoma brzo pridružiti treningu s ekipom. Naravno, i dalje ćemo pažljivo pratiti njihovo stanje, ali za sada period oporavka ide veoma dobro. Slično važi i za golmana Perića, koji je zbog povrede zamenjen u Ivanjici. I on je na terapijama, ali ga očekujem u punom radu već danas. Nažalost, sezona je završena za Srđana Žakulu, Nina Pekarića i Sašu Ćurka, za koje ćemo tokom pauze videti šta nam dalje valja činiti s povredama koje imaju“.

Autor: Dnevnik
Foto: Fejsbuk