Početna Politika DS: Blokada paora neustavna

DS: Blokada paora neustavna

0

policija-paori-traktori-jpg

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) danas je najoštrije osudio ponašanje državnih organa kojima se vojvođanskim paorima onemogućava pravo na slobodno kretanje, pa i slobodan protest kojim žele da izdejstvuju povlačenje nacrta izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure.

Blokiranje njihovog kretanja predstavlja očigledan primer kršenja ustavnih i zakonskih prava građana i onemogućavanje poljoprivrednika da na jedini mogući preostali način iskažu svoje nezadovoljstvo, budući da su, po njihovim rečima, svi dogovori sa sastanaka sa Ministarstvom izigrani, ocenila je DS.

Sprečavanje kretanja vojvođanskih poljoprivrednika i njihovo onemogućavanje da iskažu svoj protest, kako je ocenila stranka, ne može prikriti činjenicu o očajnom stanju u srpskoj poljoprivredi koje se ne ogleda samo u nakaradnim i štetočinskim predlozima u navedenom nacrtu Zakona, nego i u ogromnom kašnjenju u isplati subvencija i ostalih stimulativnih mera namenjenih poljoprivredi.

Pokrajinski odbor DS, koja je svojim angažovanjem u prethodnim godinama u Vladi AP Vojvodine inicirala plaćanje subvencija poljoprivrednicima i izdavanje državnog zemljišta u zakup, snažno podržava njihov zahtev za povlačenje iz procedure nacrta izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

DS zahteva, ističe se u saopštenju, da im se omogući da na slobodan način iskažu svoju volju i svoj protest, kako blokada njihovog kretanja ne bi bila i blokada našeg puta ka EU, s obzirom da poljoprivrednike u EU niko ne sprečava da protestuju na način koji oni smatraju da je najcelishodniji.

Autor: FoNet
Foto: RTV