Početna Sport Lalatović: Konahs kej najavljuje pokušaj da nas iznenadi, ali ne verujem da...

Lalatović: Konahs kej najavljuje pokušaj da nas iznenadi, ali ne verujem da će u tome uspeti

0

malbasic,-fk-vojvodina_660x330

Danas, u ranim jutarnjim satima, fudbaleri Vojvodine otputovali su na revanš utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (LE), u kojoj ih, na stadionu Bel vju u velškom gradu Rilu, očekuje duel sa Konahs kejom.

U prvoj utakmici, odigranoj na stadionu “Karađorđe”, rezultat je bio 1:0 za Novosađane, što im, uz nesumnjivu prednost u kvalitetu tima, daje lepo preimućstvo i realni osnov za planove o prolasku u narednu rundu. Moraće srpski superligaš, naravno, da pruži dobru partiju, kao i da eventualnim, brzim postizanjem gola postavi stvari na svoje mesto i reši sve dileme oko ukupnog pobednika.

Ekipa trenera Nenada Lalatovića dva dana ranije kreće na put, koji će se, preko Budimpešte, Brisela i Mančesetera, završiti u engleskom gradu Česteru, gde će biti smešteni. Sutra će naš tim odraditi trening u Rilu, udaljenom oko 50 km od Čestera, kako bi se upoznao s uslovima za igru koji ga očekuju, a na put kreće ukupno 18 igrača.

“Očekuje nas teška utakmica i u njoj želimo da odigramo dobro. Nemamo kažnjenih, bolesnih ili povređenih igrača, tako da će za tim konkurisati svi fudbaleri za koje se trener Lalatović bude opredelio da putuju u Vels. Imamo prednost od jednog gola i bilo bi izuzetno dobro ukoliko bismo u ranoj fazi utakmice zatresli mrežu domaćina. To bi značilo da Konahs kej mora da tri puta matira našu odbranu, a u takvu mogućnost mi je teško da poverujem”, rekao je Dragan Šarac, prvi pomoćnik šefa struke.

Nenad Lalatović je najavio promene u sastavu, rekavši da će na mestu stopera zaigrati Vladimir Kovačević, a da će se Nemanja Miletić vratiti na poziciju desnog beka.

“Želimo da dobijemo bolju skok-igru pred našim golom, jer će Velšani nastojati da iskoriste prednost nešto manjeg terena, pa će igrati dugim loptama i insistiraće na prekidima. To ćemo morati da predupredimo i svedemo na minimum. Biće promena najverovatnije i u našem napadu, ali ne bih se još uvek bavio imenima. Najvažnije je da se dobro odmorimo od dugačkog puta do Velsa i da odigramo susret barem na nivou onog u Novom Sadu. Konahs kej najavljuje pokušaj da nas iznenadi, ali, bude li sve kako planiramo, ne verujem da će u tome uspeti. Priliku ćemo tražiti u prostoru iza leđa odbrane domaćina, kao i u činjenici da su njihova dva centralna beka nešto sporiji. Šanse su i dalje 50:50, s tim što imamo prednost od jednog gola i čvrstu veru da možemo da se plasiramo u 3. kolo kvalifikacija za LE”, kazao je Šarac.

Na osnovu toga što je Šarac rekao, može da se nasluti ko bi mesto u startnoj postavi mogao da zauzme visoki napadač Nikola Ašćerić. U tom slučaju, logično bi bilo da se na levu stranu vrati Nikola Trujić, a da po desnom boku zaigraju ili Siniša Babić ili Filip Malbašić. Naravno, konačni sud o tome daće Lalatović, ali je jasno da Vojvodina u Vels putuje s izraženom namerom da postigne gol, čime bi, ubeđeni su svi među crveno-belima, bilo rešeno pitanje ukupnog pobednika ovog dvomeča.

Utakmica Konahs kej – Vojvodina igra se u četvrtak od 19.45 časova po našem vremenu.

Autor: Dnevnik
Foto: fkvojvdina.rs