Početna Sport Lalatović: Matić je rekao da psihički više nije član Vojvodine

Lalatović: Matić je rekao da psihički više nije član Vojvodine

0

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da zadržavanje Bojana Matića u klubu više nije imalo smisla i da je doskorašnji fudbaler novosadskog kluba rekao “da se psihički više ne oseća kao član Vojvodine”.

“Već na samom okupljanju pred početak priprema za ovaj deo sezone, Bojan Matić je rekao da se psihički više ne oseća kao član Vojvodine i da želi da promeni sredinu. Iz uprave mu je tada rečeno da, ako u klub stigne ponuda koja finansijski zadovolji i njega i Vojvodinu, o njegovom transferu može da se pregovara”, naveo je Lalatović.

Prema njegovim rečima, prva ponuda Partizana bila je odbijena.

“Nakon što je Partizan korigovao svoju ponudu i pritom u čitav posao uključio i raskid ugovora s Nemanjom Nikolićem, pri čemu je u Vojvodinu stigao Momčilo Mrkaić, klub je odlučio da se saglasi s prelaskom Matića u Partizan”, kazao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine naveo je i da je Matić imao izričitu želju da pređe u taj beogradski klub.

“Rekao je da mu je od strane Partizana ponuđen mnogo jači ugovor nego što to Vojvodina može da uradi, te da time ima priliku da reši svoju egzistenciju. Ja sam mu rekao da je Vojvodina jednako veliki klub kao Crvena zvezda i Partizan i da će, ako u drugom delu sezone bude na istom nivou kao jesenas, na leto sigurno ostvariti neki dobar inostrani angažman. Međutim, on je ostao pri svom zahtevu i ja sam morao da se složim s tim”, rekao je Lalatović.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić naveo je da je klub pristao na Matićev transfer u Partizan, između ostalog, uzimajući u obzir i njegove godine, kao i nameru kluba da se u budućnosti oslanja na igrače iz svoje omladinske škole.

“Želja kluba je da u narednom periodu otvori prostor za razvitak i napredak mladog 17-godišnjeg Vukašina Bogdanovića, napadača koji je član naših mlađih reprezentativnih selekcija i koji pokazuje izuzetan talenat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i još neke fudbalere koji nadolaze i kojima treba dati šansu. To je jasna politika i orijentacija kluba za budućnost, a naravno, način i brzina njenog sprovođenja u delo zavisiće od procena i odluka šefa stručnog štaba”, istakao je Gajić.

Izvor: 021
Foto: Printscreen